Șeful Organizației Mondiale a Sănătății solicită măsuri mai dure pentru stoparea Coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că pandemia de Covid-19 accelerează, situația în care sunt necesare "măsuri țintite și agresive" pentru a stopa răspânidrea virusului, după ce 100.000 de noi de infectări au fost raportate doar în ultimele patru zile.

Atenționarea vine din partea șefului agenției, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în condițiile în care numărul deceselor a continuat să urce, iar în China s-au înregistrat noi cazuri de infectare cu Covid-19 venite din exterior.

Tedros a explicat că au fost necesare doar 67 de zile de la raportarea primului caz, pentru a se ajunge la 100.000 de infectări, și de încă 11 zile până să se atingă alte 100.000 de cazuri.

"A fost nevoie doar de patru zile ca să înregistrăm al treilea calup de 100.000 de cazuri. Observați deci cât de repede accelerează acest virus" a declarat azi, șeful OMS.

„Însă nu suntem prizonierii statisticii. Nu suntem neputincioși. Putem schimba traiectoria acestei pandemii."

China are tot mai multe cazuri din exterior

Comisia Națională de Sănătate a Chinei, a raportat marți, 74 de noi cazuri, toate acestea fiind aduse din exterior. Totuși, aceasta este cea mai mare cifră raportată de China din 4 martie, dată de la care au început să contabilizeze cazurile "importate."

După toate socotelile, luni, în China au rezultat 427 de cazuri din exteriorul țării.

Europa este încă pe creștere

În ultimele 4 zile, în Italia s-a observat o scădere a numărului de cazuri noi descoperite, dar în Spania numărul acestora crește în continuare.

Autoritățile sanitare din Italia au anunțat luni 4789 de cazuri depistate, față de 5560 câte fuseseră înregistrate sâmbătă.

Spaniolii au raportat luni 462 decese, aceasta fiind cea mai neagră zi de până acum din această țară.

Chinezii adoptă noi măsuri de prevenție

China continentală susține că se confruntă tot mai mult cu noi cazuri din import, 31 fiind raportate în Beijing, 14 în Guangdong și 9 în Shanghai.

În aceste condiții, mai multe zboruri care urmau să aterizeze la Beijing, au fost redirecționate către alte localități unde la debarcare toți pasagerii urmează să fie scanați.

OMS cere măsuri mai agresive

"Pentru a învinge, trebuie să atacăm virusul cu măsuri agresive și toctici țintite, prin testarea tuturor persoanelor suspecte, izolare și tratarea cazurilor confirmate, precum și ținerea în carantină a persoanelor apropiate cazurilor confirmate" a mai spus șeful OMS.