PNL a transformat litoralul într-un imens focar de infecție. Mamaia, Techirghiol și de azi ... Eforie

E greu de înțeles ce e în capul liberalilor care au misiunea de a ține sub control această criză provocată de pandemia CoronaVirus. Un lucru este cert, felul în care manageriază această situație este greșit, din start. Liberalii au ales ca mod de comunicare TĂCEREA, considerând că omul de rând nu are nevoie să știe niciun fel de informație despre persoanele infectate. Iar șirul deciziilor cretine e unul lung, continuând cu instalarea în hotelurile de pe litoral a 1500 de persoane repatriate din Italia, suspecte de a fi infectate cu virusul ucigaș. Și nu într-un singur loc de pe litoral, ci pe tot cuprinsul acestuia. Că doar nu distrugi o zonă, faci praf totul. 

Guvernul lui Orban, șeful județenei de partid Huțucă, acela care spunea că pentru repatriați litoralul trebuie să fie acasă și că se va ocupa el de asta, de parcă Huțucă e un fel de căpitan de județ în fața căruia nu mișcă nimeni, prefectul Niculescu, cvasicopleșit de prima funcție importantă din viața lui, dar care nu are caracterul să spună ”sunt prea mic pentru o criză atât de mare, las pe altul mai experimentat în locul meu”, doamna Schipor de la DSP care nu a răspuns niciodată la telefon de când a început criza asta nenorocită și mulți alții sunt vinovați pentru că prin decizia de a umple litoralul cu repatriați, cazați în apropierea unor comunități importante, pun în pericol viața a mii de oameni. 

Au început cu Mamaia, hotel Flora, un frumos cadou pentru patronul Radu Mazăre, că doar doamna Schipor n-a uitat cine a făcut-o mare, dar au continuat cu Sanatoriul Techirghiol, unde au deja cam 12 repatriați confirmați pozitiv, și încă nu i-au testat pe cei 480 de oameni înghesuiți acolo. Iar în seara asta mai vin 250. 

Și primarul își face poze între ei și spune comunității că totul va fi bine.

Ce nu le spune Iulian Soceanu oamenilor este că aproximativ 90 de persoane din Techirghiol lucrează acolo. Și pot duce oricând boala acasă, la familiile lor. Și pot stârni un val de infecții ce putea fi evitat. Un risc inutil. 

Iar mizeria asta, se mută din seara aceasta și la Eforie. Acolo unde autoritățile se gândesc să cazeze o parte din repatriați la hotel Dunărea. Un loc cu porțile rupte și foarte greu de păzit, de unde probabil cei repatriați vor putea face scurte escapade pentru a admira noile șantiere deschide de primar. Același primar pe care nimeni nu l-a întrebat nimic și care nu poate decât să asiste neputincios la modul în care colegii lui îi distrug munca de patru ani. 

Bine, de ce le-ar păsa lor? Georgică, prefectul, va fi parlamentar din toamnă, aia de la București își vor face vacanțele pe afară, că doar nu gustă ei Techirghiol sau Eforie, primarii vor rămâne să dea socoteală în fața semenilor lor, care vor înțelege greu că decizia a venit de sus iar Huțucă ... mă rog, domnul Huțucă va rămâne căpitan de județ, în comunicatele de presă. Doar atât. 

Felicitări Guvernului PNL, pentru operațiunea ”Distrugeți litoralul!”, le iese de minune.