O italiancă în vârstă de 102 ani s-a vindecat de Coronavirus

Grondona, o italiancă în vârstă de 102 din Genova, s-e recuperat foarte bine după ce fusese diagnosticată, în urmă cu 28 de zile, cu noul Coronavirus.

Conform Doctorului Vera Sicbaldi, care s-a ocupat de tratarea pacientei, Grondona a fost internată în spital la începutul lunii martie cu "insuficiență cardiacă." Aceasta prezenta simptome ușoare specifice infectării cu noul Coronavirus, motiv pentru care medicii au decis să-i facă un test, iar rezultatul a fost "pozitiv."

Pacienta n-a fost însă speriată de diagnosticul primit, iar starea ei de sănătate a evoluat în bine. Medicii au fost atât de surprinși de rezultate, încât au decis să studieze mai atent acest caz:

"Am prelevat probe serologice, deoarece, din câte cunoaștem, ea este prima pacientă cu Coronavirus care a trecut și prin Gripa Spaniolă, având în vedere că este născută în 1917."

Pacienta a fost externată pe data de 26 martie, iar acum se află în îngrijire la domiciliu. Nepotul ei, Renato Villa Grondona, a afirmat că "nu cunoaște secretul longevității bunicii sale" dar precizează că este o femeie independentă.

Cazul este surprinzător dar nu singular

Zilele trecute, Alma Clara Corsini, o italiancă de 95 de ani din Fanano, provincia Pavullo, a fost și ea declarată vindecată de Coronavirus - după cum a anunțat presa din peninsulă.

Pacienta în cauză (vezi foto) nici măcar n-a fost tratată cu medicamente antivirale specifice, sistemul său imunitar reușind de unul singur să învingă boala.

 

Etichete: