Singura anestezistă a Spitalului Orăștie a demisionat brusc "de frica" noului Coronavirus

Situaţie halucinantă la secţia de ATI a Spitalului din Orăştie. Singurul medic de terapie intensivă, 5 asistente și 5 infirmiere de la secția de Terapie Intensivă secţie au demisionat, în cel mai rușinos mod: s-au ridicat şi au plecat, lâsând pacienţii în grija unei singure asistente.

"Sunt stupefiată! Se simt amenințate, în pericol, că pot deveni victime colaterale ale acestui virus. Este un calvar! Nu o să fie activitate pe terapie intensivă, în dimineața asta noi, culmea, chiar în dimineața asta, aveam întâlnire cu un alt medic pe care voiam să-l luam în cadrul spitalului. Doamna a decis să vină la noi, va fi incadrată, dar își va putea începe activitatea doar după Pașt" a declarat Grațiela Achim, managerul Spitalul Muncipal Orăștie.

"Cu chiu, cu vai am dat de managerul de la Orăștie și mi-a adus la cunoștință că cinci infirmiere, cinci asistenți medicali și medicul de pe secția de ATI s-au ridicat și au plecat spunând că le este frică să mai facă meseria de medic, să-și mai slujească pacienții. Am întrebat despre motiv. Este lipsa echipamentelor? Mi s-a spus că nu. Acum sunt în drum spre Orăștie. Au acolo tot ce le trebuie, dar au spus că le este frică de acest coronavirus și că dacă vor lucra acolo vor muri. Aceasta este explicația care mi-a fost dată. În spital nu sunt internate persoane infectate cu Covid-19" a explicat îngrozit Vasilică Potecă, prefectul județului Hunedoara.

Șefa secției ATI a Spitalului Municipal Orăștie este Dr. Lorena Ehim, în vârstă de 35 de ani. Aceasta a declarat pentru ZDH.Ro următoarele:

“Din păcate nu se fac testări decât în anumite situaţii, nu avem o situaţie clară. Eu sunt în izolare pentru că am intrat în contact cu o persoană posibil-contaminată la care are recoltat tester, dar nu ştiu rezultatul.

Aştept să văd – mor, nu mor, cum mă mai simt. Din păcate se încearcă cumva nişte muşamalizări – cred, ascunderi de cazuri. Aşa am senzaţia. Nu e ceea ce ar trebui să fie şi noi suntem aruncaţi în cuşca cu lei – ca nişte bucăţi de carne. Noi am considerat la Orăştie că nu putem să ne ducem către moarte cu mâinile goale”, e spus Dr. Lorena Ehim.

Etichete: