PLUS Constanța cere insistent ca educația să se mute online, în tot județul Constanța

În această perioada dificilă, autoritățile centrale și cele locale au găsit soluții utile pentru ca activitatea educațională să continue. Însă, potrivit PLUS Constanța, există situații în care elevii nu au resursele necesare pentru a accesa metodele de predare online. În această situație se află copiii care provin din familii cu venituri mici, fără posibilitatea reală de a cumpără laptopuri, telefoane sau alte dispozitive IT care să le permită continuarea procesului de educație. De aceea, acești copii sunt încă odată expuși fenomenului de discriminare, fiind în imposibilitatea de a participa, alături de ceilalți colegi, la procesul educațional.

 

În acest sens, organizația județeană PLUS Constanța a trimis solicitări scrise către autoritățile publice locale pentru identificarea unor soluții rapide prin care elevilor aflați în această situație să li se asigure dreptul la educație.

 „Facem apel către toate primăriile și consiliile locale, dar și către autoritățile județene, să aloce fonduri pentru dotarea școlilor cu dispozitive IT (laptop, tabletă) cu acces la internet necesare desfăsurării educației online. PLUS Constanța își pune la dispoziție toate resursele, competențele, contactele și timpul în sprijinul comunității și autorităților locale”, a transmis președintele PLUS Constanța, Lucian Muflic.