Cum a ajuns Luminița Vlădescu inamicul public numărul unu al liberalilor

PNL Constanța nu a avut mari problemele electorale în orașele județului. Singura excepție, conform rezultatelor înregistrate la ultimele alegeri, a fost Medgidia, unde omul Luminița Vlădescu a reușit să capteze simpatia oamenilor, dezamăgiți crunt de prestația lamentabilă a actualului primar, sosit pe cai mari, dar, așa cum s-ar spune în fotbal, născut talent și mort speranță.

Liberalii știu una și bună, când vine vorba de alegerile locale din această toamnă. Nu mai au șanse să câștige Primăria Constanța, indiferent de cine va fi candidatul, așa că toată atenția se îndreaptă spre câștigarea Consiliului Județean. Pentru a atinge acest obiectiv, trebuie câștigate primăriile orașelor mari din județ. Acesta a fost și motivul pentru care liberalii au acceptat compromisul de a-l primi în rândul lor pe insalubrul Valentin Vrabie, primarul care a reușit să se facă remarcat din 2016 încoace doar prin înjurăturile pe care le-a adresat cetățenilor care au avut curajul să-l critice. 

Calculul liberalilor a fost însă unul prost. Faima pe care credeau că o are Vrabie, coroborată cu scorul bun al partidului, ar fi trebuit să se cumuleze într-un scor cu care liberalii să domine viața politică din Medgidia, dar în realitate a dat cu minus. Pentru că, nu-i așa, în politică 1 + 1 nu fac întotdeauna 2. 

Alegerile europarlamentare au fost primul semnal că lucrurile nu stau bine politic pentru echipa PNL Vrabie la Medgidia, atunci când diferența dintre liberali și social democrații Luminiței Vlădescu a fost de doar 80 de voturi. A urmat apoi scorul de la prezidențiale unde Iohannis a fost peste Viorica Dăncilă la diferență de doar 10 %. Asta în condițiile în care PNL și USR câștigau copios toate orașele mari din județul Constanța.

Așa a aflat PNL că în ritmul ăsta pierde Medgidia și riscă să aibă probleme și la Consiliul Județean. 

Și așa a ajuns Luminița Vlădescu să se trezească ”executată” și demisă rapid de prefectul liberal George Niculescu, printr-un ordin abuziv, ce se baza pe o hotărâre de fond, nedefinitivată de instanță, din 2017. Un ordin atât de abuziv că poți auzi cete de juriști râzând de la distanță, atunci când îl citesc. Iar ca dovadă, instanța l-a anulat în doar o lună. 

Acum, spre rușinea prefectului și dezamăgirea liberalilor, Luminița Vlădescu își recapătă scaunul de consilier local și funcția de viceprimar. Se întoarce în administrația de la Medgidia mai puternică și rămâne favoritul oamenilor din oraș pentru funcția de primar, la următoarele alegeri. 

Să facem o recapitulare. De când e viceprimar în administrația Vrabie, viceprimarul Luminița Vlădescu a fost înjurat constant, i s-a suspendat salariul, i s-a retras dreptul de a avea birou apoi a fost mutată în birou cu reprezentantul rromilor, a fost acuzată constant că a furat banii Medgidiei deși nimeni, niciodată, nu a reușit să producă dovezi în sensul acesta, a avut parte de ”colindători” la geamul apartamentului care au amenințat-o nopți la rând, a fost recent suspendată din funcția de viceprimar și din cea de consilier local, iar pe plan personal membri ai familiei ei au avut probleme la locul de muncă, fiind tracasați și amenințați. Toate astea în doar patru ani. 

În privința atribuțiilor stabilite pentru viceprimarul Medgidiei, de Valentin Vrabie, acestea sunt legate de asistența socială. Adică, în încercarea de a-i rupe picioarele, Valentin Vrabie i-a dat acesteia cea mai grea treabă pe care ar fi putut să i-o dea. Pe scurt, el înjură oamenii iar viceprimarul trebuie să discute cu ei despre ce nemulțumiri au și să le rezolve.

Cu toate astea Luminița Vlădescu e tot acolo. Un fel de haștag rezist de Medgidia. Și are toate șansele să fie următorul primar al municipiului Medgidia. Pentru că, nu-i așa, nu mor caii când vor câinii și nici oamenii din Medgidia nu-s așa de proști cum îi crede actualul primar.