Prietenii senatorului Vergil Chițac de la Antena 3 vor să-l impună la Primăria Constanța prin sondaje mincinoase

A fost o zi veselă, ieri, la Constanța. Un grup de prieteni ai senatorului Vergil Chițac, care au un lucru în comun, faptul că prestează pentru Antena 3, au aruncat pe piața media din Constanța un sondaj de opinie atât de fals și de mincinos, încât în liniștea impusă de izolarea în care ne aflăm, puteai auzi clar hohotele de râs ale constănțenilor.

Să le luăm pe rând

Sondajul spune că Vergil Chițac e cotat cu 42 % din voturile constănțenilor, în timp ce contracandidatul său Decebal Făgădău are doar 39 %.

Pe locul trei, la mare distanță, conform sondajului în cauză, s-ar afla Stelian Ion, cu un scor amărât de 12%.

Restul candidaților nu există, deși sunt mulți, și e binecunoscut faptul că unii dintre ei au procente de peste 5 %.

Doar privind cifrele astea, chiar fără a avea noțiuni de politică, te prinzi că sondajul e măsluit.

Dacă nu te-ai convins din cifre de falsul grosolan, ți se spune că sondajul e efectuat la scurt timp după ce senatorul Chițac a fost internat, imediat după episodul ”izoleta” (momentul acela în care Chițac a urinat pe sistemul medical și s-a prezentat la spital fără măcar a purta o mască), adică exact în zilele când tot orașul îl înjura pe senator pentru că îmbolnăvise mai mulți oameni și n-a avut nici măcar bunul simț să-și ceară scuze.

Asta îți spune gașca de la Antena 3 care a construit sondajul, că exact în acea perioadă constănțenii au luat-o razna și s-au decis, în grup, să voteze cu amiralul. Pe bune băieți? Pe bune?

În aceeași perioadă, ziarul Cuget Liber prezenta un sondaj de opinie în care amiralul se situa pe locul trei, între candidați, cu un procent de 16%, sub Decebal Făgădău și Stelian Ion.

Ca să înțelegem însă mai bine situația, trebuie să devoalăm niște fapte.

Asistentul personal al senatorului Chițac a copilărit împreună cu jurnalistul Radu Tudor, celebru pentru emisiunile de la Antena3. Așa a ajuns Vergil Chițac să beneficieze de serviciile aparatului de propagandă voiculescian.

Sondajul mincinos este efectuat, fără a-l cere nimeni, de firma Avangarde, adică de un alt ”celebru” care apare des la Antena 3, adică Marius Pieleanu.

Cine mai lipsea din peisaj? Motorul care să arunce sondajul pe piață, care nu putea fi site-ul Antena 3. Așa că s-a apelat la varianta de backup, adică site-ul stiripesurse.ro, aparținând lui Iosif Buble, pe care-l cunoaștem, din nou, de la Antena 3.

Acum că am înțeles de unde vine ordinăria asta de sondaj care jignește inteligența constănțenilor, haideți să analizăm puțin care e planul din spatele mizeriei.

Planul din spate

Este foarte clar că, la acest moment, organizația PNL Constanța nu-l mai dorește pe Vergil Chițac drept candidat la Primăria Constanța, considerând că imaginea senatorului este pătată iremediabil.

Totuși, la vârful partidului, președintele Ludovic Orban cere prudență și un calcul foarte atent, atunci când va fi stabilită strategia electorală a organizației liberale de la malul mării. Ceea ce înseamnă că, oficial, senatorul mai are o șansă, în ochii lui Orban.

Aici vor să lovească băieții deștepți de la Antena3, încercând să-l impună pe amiralul în preferințele președintelui de partid. Cam cu forcepsul, dar ce mai contează?

O altă parte frumoasă a planului pus la cale de prietenii amiralului este că lasă impresia că în spatele făcăturii se află PSD. Constănțeanul se uită și-și spune: ”văleu, dacă și PSD recunoaște că amiralul e pe primul loc”.

Nimic mai fals, PSD n-are nicio legătură cu sondajul.

Apropos, dacă priviți atent, veți vedea că nu ni se spune cine a solicitat sondajul. S-a trezit domnul Pieleanu exact în plină criză pandemică să aloce resurse pentru a afla cum stă Vergil Chițac la Constanța. Hai să fim serioși.

Desigur, miza principală este încercarea disperată de a-i spăla imaginea distrusă amiralului de Eforie, dar, în secundar mai găsim o miză.

Odată cu căderea abruptă a senatorului Vergil Chițac din vârful clasamentului, în acest moment dreapta unită din Constanța are un singur candidat legitim, acesta fiind Stelian Ion. Că ne place sau nu, acesta este adevărul.

PNL Constanța nu poate produce peste noapte un candidat care să se situeze electoral peste avocatul USR-ist. De aici acel ”Stelian Ion – 12 % la mare distanță de Vergil Chițac, pe care l-ar vota jumătate de oraș”.

Dacă aș fi senatorul Chițac aș ieși public și m-aș disocia de sondajul apărut, dar, ținând cont că n-a făcut asta nici când a apărut știrea că pe amiral l-au infectat intenționat mafioții ca să-l scoată din joc, la ce te poți aștepta?

În concluzie, rămâne întrebarea, domnilor de la Antena 3, vă credeți prea deștepți voi sau ne credeți prea proști pe noi, constănțenii?