Abu Dhabi pregătește redeschiderea mall-urilor. Accesul persoanelor de peste 60 de ani este interzis

Departamentul Dezvoltării Economice din Abu Dhabi (ADDED) a emis ieri o notă de informare, cu măsurile de precauție pe care trebuie să le implementeze mall-urile și administratorii magazinelor în vederea redeschiderii marilor centre comerciale din capitala Emiratelor.

Toate aceste măsuri urmează să fie aplicate simultan, pentru a combate riscurile de contaminarea virală, în conformitate cu directive Autorității Federale pentru Managementul Crizelor și Dezastrelor.

Astfel, urmează ca mall-urile să fie deschise în intervalul 12:00 pm - 21:00 pm, cu excepția magazinelor alimentare, farmaciilor, și oficiilor de schimb valutar (care lucrează 9:00am - 00:00 am).

Sălile de sport, de cinema, și zonele de distracții urmează să rămână închise. Totodată, sălile de așteptare și locurile pentru rugăciune vor rămâne suspendate până la noi dispoziții.

Capacitatea mall-urilor nu trebuie să depășească 30%, iar accesul persoanelor de peste 60 de ani rămâne interzis.

Zonele sălilor de mese, acolo unde se află barurile și restaurantele, vor putea funcționa la 30% din capacitate, cu 4 persoane la o masă, la o distanță minimă de 2,5m.

Purtarea măștilor și a mănușilor este obligatorie pentru toți vizitatorii mall-urilor. Inclusiv angajații magazinelor urmează să poarte măști și mănuși de protecție.

La intrări vor fi instalate aparate de scanare termică și igienizare, astfel încăt toți vizitatorii să fie verificați.

Persoanele care manifestă febră de peste 38 de grade nu vor putea intra în mall-uri.

Magazinele trebuie să asigure 5 metri pătrați pentru fiecare client, situație în care fiecare comerciant trebuie să-și organizeze managementul fluxului de clienți la intrare.

Saloanele cosmetice vor lucra doar pe bază de programări, iar în zona de așteptare vor fi aplicate norme de distanțare socială.

Citiți mai jos documentul oficial emis de ADDED.

1
1

2
2

3
3

Etichete: