Primarul liberal din Medgidia, Valentin Vrabie, a cedat nervos. A lovit-o pe Luminița Vlădescu și a înjurat o altă angajată

În această dimineață, a fost din nou scandal la Medgidia. Primarul liberal Valentin Vrabie și-a ieșit din minți și a avut reacții necontrolate la adresa a două angajate din Primărie, care au avut curajul să aibă poziții ferme împotriva modului în care se desfășoară activitatea în instituție, de-a lungul timpului.

Astăzi, se pare că paharul s-a umplut și, presat probabil și de controalele DNA din ultima perioadă, edilul din Medgidia și-a pierdut mințile. A sărit s-o bată pe doamna viceprimar Luminița Vlădescu și a ”gratulat-o” pe Oana Buzoianu cu apelativul ”javră ordinară”. 

Oana Buzoianu a avut marele nenoroc să fie la mijloc într-un conflict care nu o privea. Fiind sora iubitei lui Bogdan Moșescu, a picat la mijloc în scandalul dintre viitorul ei cumnat și actualul primar, Valentin Vrabie.

Din momentul în care Moșescu a ieșit din administrația locală, Vrabie a căutat să se răzbune pe toți apropiații acestuia și implicit pe cumnata lui. A degradat-o pe aceasta din funcția în care se afla, i-a dat calificative mici și tot ce a fost nevoie pentru a o determina să demisioneze.

Fata, însă, stăpână pe meseria ei, a fost solicitată, prin transfer, la Primăria Constanța. Transfer pe care primarul din Medgidia l-a refuzat. Ar fi fost o ieșire prea bună din scenă, pentru tânăra care îndrăznise să reclame comportamentul primarului. 

Astfel că astăzi, Oana Buzoianu s-a prezentat la biroul primarului pentru a afla de ce i se refuză transferul. Și a aflat că este ”o javră ordinară care a îndrăznit să-i facă plângeri primarului și pentru asta nu i se va aproba niciun transfer, niciodată”. 

Deja nervos, Vrabie s-a trezit la ușa biroului cu viceprimarul Luminița Vlădescu, reîntoarsă pe post după o încercare eșuată de a fi demisă, care dorea să-i spună primarului că la departamentul Asistență Socială Comunitară, pe care îl are în atribuții, nu există mănuși, dezinfectanți sau măști, situație care pune angajații în pericol. 

A fost picătura care a umplut paharul. Conform martorilor, a urmat un circ cum numai în filmele cu proști poți vedea. Inițial Vrabie i-a spus Luminiței Vlădescu ”eu sunt șeful tău, stai în birou și ieși de acolo doar când vreau eu”. Viceprimarul a replicat: ”mă sechestrați în birou? nu e normal” și de acolo s-a dezlănțuit urgia.

Vrabie a început să urle și să înjure, pe motiv că viceprimarul i-a făcut plângeri și că a furat miliarde și că ar trebui să-i fie rușine și într-un final a scos o Biblie solicitând insistent ca Luminița Vlădescu să jure pe biblie că nu din cauza ei au venit procurorii la Primărie. 

Desigur, Luminița Vlădescu a refuzat o asemenea țigănie, moment în care primarul s-a repezit la ea și a lovit-o, împingând-o cu toată forța afară din birou și închizând ușa după ea. 

Un comportament regretabil, dar cumva intrat în normal pentru primarul Valentin Vrabie. Surprinzător este că Organizația Județeană PNL Constanța nu se dezice niciodată de aceste ieșiri ale primarului din Medgidia, arătând astfel că pentru câteva voturi pe care speră să le obțină în municipiul respectiv, acceptă tacit grobianismul celui care ar trebui să fie primul model pentru comunitatea care l-a ales primar.

Vom reveni.

Sursă Foto: Replica de Constanța