Austria ridică restricțiile de ieșire începând cu 1 mai. Rămâne doar regula păstrării distanței

Începând de vineri, austriecii vor avea voie să se deplaseze liberi, singura regulă impusă de autorități care rămâne valabilă și după aceasta dată fiind păstrarea distanței între persoane.

Până la data de 1 iulie "regula păstrării distanței" rămâne valabilă, și de-asemenea obligativitatea purtării măștilor de protecție în supermarket-uri și-n toate mijloacele de transport în comun.

Guvernul austriac a anunțat azi că ”restricțiile de ieșire” expiră pe data de 1 mai, și nu se impune prelungirea acestora. 

Totuși, oamenii trebuie să păstreze o distanță minimă de 1 metru atunci când se află în zonele aglomerate, a anunțat ministrul austriac al sănătății, Rudolf Anschober, prin intermediul unei conferințe de presă.

În plus, nu sunt permise grupurile și adunările de mai mult de 10 persoane în spațiul public.

Decizia era de așteptat, având în vedere că încă de la începutul lunii aprilie, premierul Sebastian Kurz anunțase că se gândește la măsuri rapide de relaxare și relansare economică imediat după sărbătorile pascale.

Austria rămâne probabil prima țară europeană care a reușit, prin măsurile impuse, să curbeze rapid și solid numărul infectărilor cu noul Coronavirus.

Nu întâmplător, în acest moment, rata de recuperare a austriecilor în cazul îmbolnăvirilor cu noul virus a ajuns la 80,93%, și 15.274 cazuri totale de infectare mai au doar 2.363 de cazuri active.

Etichete: