În plină pandemie, primarul Valentin Vrabie riscă sănătatea consilierilor locali, doar pentru a o demite pe Luminița Vlădescu

Trăim cu toții această izolare impusă de autorități, din cauza virusului Corona. Distanțarea socială a fost unanim acceptată ca fiind soluția cea mai potrivită pentru a ne proteja cu toții sănătatea. Această distanțare forțată de împrejurările momentului pe care îl trăim, a obligat administrația locală să găsească soluții pentru a-și continua activitatea, fără a aduce în același loc toți reprezentanții autorităților.

În privința ședințelor de Consiliu Local, soluția a venit rapid, acestea mutându-se în mediul online. Consilierii votează prin intermediul camerelor de luat vederi de pe propriile device-uri. Martie a fost prima lună în care în majoritatea județelor acest mod de lucru a fost impus.

Medgidia a fost una dintre administrațiile care s-a mișcat mai lent, în acest sens, votând abia luna trecută un proiect de hotărâre prin care muta ședințele consilierilor online. În mod normal, din acel moment, pe tot parcursul stării de urgență, ședintele Consiliului Local Medgidia ar fi trebuit, conform proiectului adoptat să se mute pe internet, până la încetarea stării de urgență.

Ce face primarul Medgidiei, imediat după ce adoptă o hotărâre prin care stabilește că ședințele se vor ține online? Convoacă o ședință extraordinară în care îi cheamă PERSONAL, pe consilierii locali, la Casa de Cultură, pentru a vota demiterea viceprimarului Luminița Vlădescu.

Conform legii, voturile care fac referire la persoane nu se pot desfășura decât în mod secret. Vă dați seama cât tămbălău, în plină stare de urgență? Voturi, cabine de vot, urne, cu toți consilierii în aceeași sală, în plină stare de urgență. Și pentru ce se riscă sănătatea consilierilor locali și a familiilor acestora?

Se poate spune orice, dar nu că aproape patru ani în care primarul a coabitat cu Luminița Vlădescu, situația nu mai putea continua încă patru-cinci luni. Plecarea Luminiței Vlădescu din funcția de viceprimar al municipiului Medgidia este doar un capriciu al primarului, o dorință personală de răzbunare a unui om convins că vizita procurorilor DNA i se datorează viceprimarului.

Conform prefectului Constanței, George Niculescu, atunci când a decis că Luminița Vlădescu trebuie să rămână viceprimar ”instanța de judecată a admis suspendarea ordinului prefectului pentru că a apreciat că atribuțiile exercitate de către viceprimarul Luminița Vlădescu SUNT ESENȚIALE (!!!!!!!!!!) în această perioadă pentru implementarea obligațiilor autorităților locale, determinate de starea de urgență instituită prin decretele președintelui României.”

Lui Valentin Vrabie nu-i pasă, însă, de cele spuse de instanță. Nu-i pasă nici de faptul că prin ședința de mâine încalcă un HCL adoptat cu doar o lună în urmă. Nu-i pasă nici de sănătatea consilierilor, nici de distanțarea socială, nici de starea de urgență. El și-a pus în cap s-o demită pe Luminița Vlădescu iar pentru asta, e în stare să calce pe cadavre.

Miercuri, proiectul prin care se propune demiterea Luminiței Vlădescu nu va trece. Ce va face atunci primarul Valentin Vrabie, care a riscat totul și pe toți, pentru a-și satisface propriul orgoliu? Își va da demisia? Nici vorbă. Vom vedea din nou o sumedenie de articole laudative, apărute brusc dintr-odată și lucrurile vor merge mai departe. Vom bifa încă o ilegalitate a primarului, trecută cu vederea de procurori (pentru că în opinia noastră să convoci o ședință de consiliu în atare condiții, doar pentru orgoliul tău, intră la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, ca să nu mai spunem de HCL-ul adoptat în martie care se încalcă) dar Medgidia va merge mai departe, cu Luminița Vlădescu viceprimar și nu va muri nimeni din acest motiv. Ba, am putea spune, dimpotrivă.