Senatorul Vergil Chițac a trecut de la ”nu prinde dimineața” la ”nu am avut nimic”. Când ne-a mințit?

De câteva zile, senatorul Vergil Chițac se află într-o disperată campanie de spălare a imaginii. Îl putem vedea peste tot, fie că vorbim de ziare online sau televiziuni, recitând același discurs care începe cu ”boala este parșivă, dar eu am fost mai parșiv ca ea”.

Surprinzător, în cursul unei emisiuni la care a participat, la postul Digi Tv, amiralul Vergil Chițac a spulberat o minciună care a circulat în media, în perioada în care dumnealui era internat, minciună care a fost propagată chiar de fiica sa. Aceea că starea amiralului a fost gravă, fiind chiar în pericol de a-și pierde viața.

Conform declarațiilor făcute aseară de amiralul Chițac, nici vorbă de așa ceva. ”Am fost puțin pe la Terapie Intensivă, doar pentru că plămânii au fost afectați și era nevoie de un supliment de oxigen, nu pentru că starea mea ar fi fost gravă”, a declarat zâmbitor amiralul.

Adică, nici mai mult, nici mai puțin, senatorul Vergil Chițac ne spune nonșalant că fiica sa ne-a mințit.  

Am căutat, printre postările din acea perioadă, pentru a ne aduce aminte ce spunea Irina Chițac. Postarea a dispărut, precum și contul respectiv. Păi ce-ați făcut, domnule amiral? V-ați folosit de propriul copil pentru ca apoi mesajul să dispară subit? Urât, foarte urât!

Să ne readucem aminte ce spunea fiica amiralului. Dac-o fi spus chiar ea, că nu mai știm care e adevărul. 

Sunt Irina, sunt fiica lui Vergil si a Simonei Chitac si sora lui Octavian Chitac. Toti trei membrii familiei mele au testat pozitiv pentru COVID19 si sunt momentan internati in Spitalul de Boli Infectioase din Constanta. Pentru multi oameni ei sunt niste numere in statisticile celor de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, niste cazuri despre care citesc si fata de care multi isi exprima intr-un fel sau altul parerea.

Pentru mine ei sunt familia mea, reperele mele si o mare parte din sufletul meu. Faptul ca sufera de acest virus inseamna ca nu am efectiv voie sa ii vad, sa ii imbratisez, sa ii sustin, sa fac lucruri pe care le-ar face orice om cand este familia sa in pericol. Este cu atat mai greu sa nu pot sa fiu acolo pentru ei avand in vedere ca nu mi-am mai vazut parintii de la Craciun si fratele de la inceput de februarie.

Vestile in sine sunt foarte grele. Lumea intra pe paginile tatalui meu ca sa afle despre senatorul Vergil Chitac, initiativele pe care lucreaza, Asociatia Constanta Altfel. Pentru mine el este tatal meu, care imi canta Compact la chitara cand eram mica, care m-a invatat ce inseamna curajul si ce inseamna sa fii puternic, care m-a invatat sa joc 66, sa imi setez standarde inalte si sa muncesc pentru ele. Faptul ca el este acum atat de vulernabil si ca nu le pot oferi suport lui si mamei mele imi frange inima la propriu.

Zilele astea mai multi prieteni mi-au spus cate lucruri urate se scriu despre el, pe pagini pe Facebook, in media sau in sectiile de comentarii. Mi s-a spus ca oamenii sunt rai si agresivi, il critica, il invinovatesc. Le-am spus prietenilor mei ca nu mai pot sa faca fata in aceste momente deja grele, si la ura si agresivitatea aruncata catre tatal meu. Dar tatal meu a intrat ieri la terapie intensiva si atunci am hotarat sa scriu.

COVID19 este un virus nemaintalnit si foarte contagios. Se raspaneste extrem de usor, multe persoane infectate in perioada de incubatie nu prezinta simptome, poate supravietui pe suprafete zile intregi, se poate lua prin aer de la o distanta considerabila in metri. Asta ne poate speria, ne poate face sa ne invinovatim intre noi. Realitatea ne arata insa, pe masura ce se mareste numarul de cazuri si in Romania similar cu restul lumii, ca a cauta tapi ispasitor nu are sens si nu este in niciun fel de ajutor.

In pandemia asta, absolut toti suntem expusi si vulnerabili si asta ar putea sa ne aminteasca de fragilitatea conditiei noastre si de cat de important este sa ne sustinem unii pe altii in aceste zile sumbre si singuratice, in care ne izolam in case, in speranta ca totul va trece. In acest context deja greu, unii dintre noi vom fi afectati personal de asta. Ca va fi vorba de o cunostinta, un prieten, cineva din familie, se poate intampla fiecaruia dintre noi.

Si sper ca macar o parte dintre voi veti citi acest mesaj si veti intelege ca in spatele acestui caz pe care lumea il comenteaza, suntem o familie foarte afectata fizic si emotional, care avem nevoie de tot suportul si ajutorul pe care il putem primi. Tatal meu este un om bolnav in spital, care se ingrijoreaza pentru sotia si fiul sau care sunt si ei internati in spital, care si-a petrecut ultimele trei zile ajutat sa respire si care a fost mutat ieri la terapie intensiva. In aceste momente tatal meu are nevoie de suport, de rugaciune si de dovezi de umanitate din partea tuturor. Inainte de toate, parlamentari, asistente, avocati, soferi, suntem toti tati, mame, fiice, fii, frati, surori, prieteni si OAMENI.

Mama, tata, Octav va iubesc mult si ma rog sa va strang in brate cat mai curand.”

După cum spuneam, postarea a dispărut subit, odată ce n-a mai prezentat interes.

Aceeași atitudine a avut-o amiralul și referitor la episodul ”izoleta”. Domnul Vergil Chițac a aruncat, calm, toată vina, pe umerii reprezentanților ISU, care i-au ordonat să se deplaseze la spital fără izoletă și fără mască, iar el a ascultat orbește ordinele primite. De ce purtau restul oamenilor din jurul său mască iar dânsul nu, rămâne un mister.

Interesant și modul laudativ în care Vergil Chițac vorbește despre condițiile din Spitalul Municipal Constanța, unitatea medicală în care a fost tratat. Discurs care contravine modului în care a acționat Asociația Constanța Altfel, prezidată chiar de senator, care, în perioada internării domnului amiral a donat un camion de apă plată spitalului, dând impresia că la municipal nu primești nici măcar un pahar de apă, atât de rău stau lucrurile.

Acestea fiind zise, noi, mercenarii, așa cum ne alintă domnul amiral, nu mai pricepem nimic. Domnule Vergil Chițac, e cazul să reduceți semnificativ cantitatea de rahat consumată în această campanie disperată în care vă aflați, nu de alta dar riscați diabetul, o comorbiditate fatală în combinație cu Corona, și mai ales cu un viitor politic de succes, pe care știm că vi-l doriți.