Restaurante operate de roboți. Acesta este răspunsul Chinei la problema distanțării sociale

Se numește “Foodom” și este primul restaurant din lume operat doar de roboți. Este un exemplu fabulos, care poate reprezenta viitorul domeniului HORECA, mai ales în perspectiva distanțării sociale.

A fost deschis anul acesta, pe 15 ianuarie, în orașul Guangzhou (Canton) din China, și aparține companiei de dezvoltare imobiliară Country Garden Holdings Co. Ltd., fondată și deținută de miliardarul chinez Yang Guoqiang.

Ospătarii sunt roboți, și după ce-și întâmpină clienți se ocupă să-i și însoțească până la mase.

Folosind un sistem AI (inteligență artificială), ospătarii-roboți le recomandă oaspeților ofertele speciale ale zilei, iar ulterior preiau comenzile. Mâncarea este servită la mese cu ajutorul unei benzi transportoare.

Restaurantul este complet automatizat, roboții find cei care gătesc, livrează măncarea, preiau comenzile și îndrumă clienții.

În bucătărie operează 32 de roboți care gătesc rețete învățate de la cei mai buni bucătari șefi din regiune. Aceștia sunt dotați cu un program informatic special, cu ajutorul căruia rețetele sunt executate cu mare precizie, urmărind detalii precum: controlul temperaturii, ingredietele și timpul de gătit.

În ziua deschiderii, în restaurant a pășit și faimosul bucătar Li Chao pentru a gusta produsele preparate de roboți. Presa locală scrie că acesta s-a lins pe degete.

Din informațiile existente, compania Country Garden Holdings Co. Ltd., ar fi cheltuit aproximativ 29 de milioane de dolari pentru amenajarea acestui restaurant.

Însă, dacă începutul a fost mai complicat, investiția nu l-a speriat pe proprietarul Country Garden Holdings, care a afirmat că urmează să deschidă nu mai puțin de 1000 astfel de restaurante în toată China.

Etichete: