Exprimare nefericită a unui lider USR Constanța. ”Să moară Pimen”

Am tot auzit povestea asta cu ”ateii de la USR”. În decursul timpului m-am convins că povestea are un fundament real, cei înregimentați în formațiunea politică respectivă fiind oameni cumva mai pragmatici, mai apropiați de partea științifică a vieții și destul de departe de latura spirituală a ei. Uneori însă, disprețul pe care-l manifestă USR-iștii pentru tot ceea ce înseamnă religie iese la iveală într-un mod complet nefericit. 

În categoria asta l-am include și pe Petre Enciu, unul dintre liderii USR Constanța. Dorind să ia la mișto decizia lui Teodosie de a repune în scenă Paștele în perioada ce va urma, în cadrul unei postări, Enciu a reușit să ia la mișto persoana unui înalt lider religios, care nu avea nicio legătură cu tema în sine și care, culmea, a încetat din viață azi noapte. Ne referim, desigur, la IPS Pimen, a cărui moarte a considerat necesar domnul Enciu s-o transforme în pretext de glumă. 

”O să avem Paște reloaded în tot județul. Adică înviere și înălțare la pachet, all inclusive. Să moară Pimen dacă ăștia se potolesc.”, a notat Petre Enciu pe pagina sa de Facebook. 

Greu de înțeles cum te poți amuza legat de moartea unui om, indiferent cine a fost el. Greu de înțeles și de ce politicianul Enciu e deranjat de acțiunile lui Teodosie, care, în definitiv nu obligă pe nimeni la nimic. Oamenii vor alege singuri dacă vor dori să participe la ”Paștele Reloaded” de care vorbește viitorul consilier județean. 

Poate că liderul oficial al USR Constanța, Remus Negoi sau liderul real, Stelian Ion, ar trebui să-l tragă de mânecă pe colegul lor și să-l învețe că ”despre morți numai de bine” și că religia fiecăruia ar trebui să fie respectată, nu luată în derâdere.

Sau, poate că nu o vor face pentru că împărtășesc aceeași opinie?