Este coadă la intrarea în magazinul ZARA din București

ZARA Unirea este singurul magazin al grului INDITEX deschis în acest moment în București, deoarece este stradal, toate celelalte aflându-se în incinda unor mall-uri.

Agenții firmei de pază scanează temperatura tuturor persoanelor care doresc să intre în magazin, și atenționează că purtarea măștii în interior este obligatorie.

Managementul a oganizat două culoare astfel încât, persoanele care intră, să nu se interescteze cu cele care ies.

Din păcate, magazinul este în continuare slab aprovizonat, în ciuda faptului că INDITEX a lansat deja noile colecții în perioada în care Europa se afla în carantină.

Lipsa produselor vestimentare se datorează în principal sistemului de management hiper-centralizat al INDITEX, legat ombilical de centrele logistice din Spania, de unde sunt aprovizionate magazinele lor din întreaga lume.

În martie și aprilie, activitatea acestor centre a fost oprită, odată cu închidere, pe 18 martie, a nu mai puțin de 3,785 dintre magazinele grupului, fiind deservite în continuare doar comenzile făcute online.

Începând cu 15 mai, guvernul României a aprobat deschiderea magazinelor stradale individuale. În aceste condiții, spaniolii de la INDITEX, care dețin și administrează câteva astfel de magazine la nivel național, și-au putut relua activitatea la punctele de lucru aflate la centrul comercial Unirea din București (ZARA, Zara Home, Bershka, Pull and Bear), precum și ZARA Pitești și ZARA Sibiu.