Discursul demagogic oferit de Asociația Constanța Altfel ar trebui să ne dea de gândit

S-o luăm cu începutul. Asociația Constanța Altfel e prezidată, oficial, de amiralul Vergil Chițac, candidatul PNL pentru Primăria Constanța. Cine se află în spatele textelor postatate pe Facebook de asociație n-am aflat niciodată, pentru că amiralul n-a dorit să ne spună exact.

Un lucru e cert, persoana din spatele postărilor are o doagă lipsă, dar în ciuda acestui fapt, este lăsată să persiste în demagogia, vizibilă prin tot ceea ce se postează.

În primele zile ale lunii martie, Asociația Constanța Altfel posta pe Facebook următoarea frază: ”la vară îl vom trimite pe Bulă (așa îi spun ei primarului) înapoi în mina din satul lui natal, evident la pachet cu domnii jurnaliști. E promisă, băieți și fete!”.

Ceva de groază, ce te duce cu gândul la anii 50, când dictatura comunistă s-a instaurat și a anihilat violent orice voce i s-a opus.

Am considerat, la acel moment, că a fost o scăpare, din prea mult zel electoral.

Doar că, în acest weekend, am asistat la o nouă postare, construită cam în același stil. Poate chiar mai rău.

”15 funcționari ai primăriei sunt deja internați, infectați cu covid! Mâine vor fi 50! Îndrăzniți să credeți: bulă e un incompetent! Carecati (cuvântul le aparține) trecut prin primarie și aveți febră, să-i mulțumiți donatorului fake”.

Postarea asta e atât de dementă, că te ia efectiv cu fiori gândindu-te că Primăria Constanța va ajunge pe mâna unor oameni precum persoana care a postat așa ceva.

În primul rând că e o nebunie curată să stârnești panica, inutil, în rândul populației din Constanța, aruncând cifre inexacte, la modul demagogic. Nu, nu sunt 15 infectați în Primăria Constanța și nu, n-ai de unde să știi că mâine vor fi 50 de infectați.

În această perioadă există cazuri de CoVid în Primăria Mangalia, Năvodari și Constanța. O situație care nici nu poate să te mire, în interiorul unor instituții care adăpostesc sute de angajați. Are Făgădău vreo vină pentru asta, exceptând faptul că e oponentul politic al Asociației Demagogice Constanța Altfel? Nu.

În al doilea rând, vorbim despre același Decebal Făgădău care a coordonat activitatea Spitalului Municipal, în care președintele Asociației Constanța Altfel, Vergil Chițac, împreună cu familia dumnealui s-au tratat de acest virus. Chiar Vergil Chițac a spus în repetate rânduri că activitatea în acest spital a fost de nivel optim. A devenit Făgădău incompetent peste noapte, pentru că ne apropiem de alegeri?

Și apoi, când tu, personal, ești acuzat că ai îmbolnăvit, de unul singur, mai mulți indivizi decât sunt virusați acum în Primăria Constanța, nu cumva bunul simț ar trebui să-ți spună să te abții de la declarații precum cea de mai sus? Noi așa credem.

Să fim atenți când votăm, dragi constănțeni, pentru că ... la o alegere atentă, un incompetent e preferabil în fața unui nebun.