USR se prezintă la Eforie cu doamna Carmen Mardale. N-a putut administra un magazin de haine dar vrea să fie primar

Din postura de jurnalist, te lovești de multe situații amuzante. Mai ales în campania electorală, atunci când apar în fața presei diverși ”salvatori” care pretind că dețin cheia pentru a dezvolta comunitatea și a o aduce la standarde inimaginabile. Interesant este că, de multe ori, undeva înăuntrul lor, oamenii ăștia chiar cred că pot fi cei mai buni primari de pe pământ, deși în realitate nu au nici cea mai vagă idee despre ce presupune munca la care doresc să se înhame.

Situația doamnei Carmen Mardale este și amuzantă dar și ușor tragică. Doamna respectivă, candidat al USR pentru Primăria Eforie e un pic mincinoasă. Și cu propria persoană și cu lumea din jur.

Ca să vă faceți idee la ce ne referim, doamna Carmen Mardale deține două conturi de Facebook. Pe unul dintre ele ne spune că este ”din Eforie” și că ”trăiește în Eforie” în timp ce pe al doilea cont ne spune că este ”din Constanța” și că ”trăiește în Constanța”. Cel mai probabil, opțiunea s-a schimbat când a decis să candideze la Eforie și a apărut contul de candidat. În realitate, ce nu ne spune doamna Mardale este că dumneaei este născută în comuna Cumpăna. I-o fi rușine probabil cu locul natal.

Minciunica asta este însă doar începutul, în ceea ce o privește pe această doamnă.

M-am modelat şi dezvoltat în mediul privat, în care performanţa este pe primul loc, și intenționez să pun în aplicare toate cunoștințele pe care le-am acumulat în folosul tuturor locuitorilor orașului, ridicând standardele de performanță în primăria Eforie.”, este caracterizarea pe care și-o face chiar doamna Carmen Mardale.

Am fost curioși, evident, să înțelegem ce realizări are doamna în mediul privat, doar că ... surpriză, realizările nu există.

Din 2012, doamna Carmen Mardale administrează un magazin care vinde haine pentru copii în Constanța. Și tot din 2012, magazinul doamnei pierde bani. Antreprenorul de succes administrează o afacere care încasează cam 100 de lei pe zi în medie, la finalul fiecărui an bifând o gaură din ce în ce mai mare. Anul 2019 a fost primul în care firma a reușit să se ridice peste linia de plutire, dar chiar și așa, la final profitul declarat a fost 4891 de lei. Adică într-un an de zile magazinul doamnei a caștigat 1000 de euro. Nici măcar 100 de euro pe lună profit.

Amuzant e că doamna Mardale, antreprenor de succes, a solicitat un credit IMM invest, considerând că pandemia i-a afectat afacerea. Desigur, e dreptul dânsei.

Și mai amuzant e că am întâlnit-o pe doamna Mardale la conferința de presă în care și-a lansat candidatura, alături de colegii de partid. Misterul antreprenoriatului de succes s-a spulberat în momentul în care am întrebat-o din ce trăiește, iar răspunsul a venit nonșalant: ”soțul e navigator”.

Așa se explică, desigur. Omul e plecat pe mare și acceptă să piardă niște bani ca să aibă soția cu ce să-și ocupe timpul când lipsește dumnealui.

Câteva secunde, până să se prindă că ne-am făcut temele, doamna Mardale a încercat să ne spună că afacerea e bună și mai mult, că din afacerea asta face des ”sponsorizări”.

Dacă încasările erau mari și profitul mic, am fi înțeles aceste sponsorizări. Dar în condițiile în care tu încasezi 3000 de lei pe lună, de unde bani să plătești chirie, angajați, marfă și să mai poți spune și că faci sponsorizări. Există două variante, ori doamna lucrează la negru, ceea ce e grav, ori navigatorul sponsorizează totul, ceea ce e din nou grav pentru că aici discutăm despre o persoană care spune cu tărie că vrea să fie primarului orașului Eforie și să aducă orașul la standarde europene.

Ce-o să faceți doamna când o să vă impute Curtea de Conturi diverse greșeli? Chemați navigatorul să umple gaura? Mă rog, și noi tâmpiți, probabil doamna n-a auzit niciodată de Curtea de Conturi.

În concluzie, USR se prezintă la Eforie cu un antreprenor închipuit, o doamnă pe care funcția de primar ar depăși-o categoric. Atenție la vot, oameni buni!

Vă spunem doar că ne-am oprit, din milă și bun simț. Dacă mai întrebam și ce buget are orașul Eforie, se lăsa cu lacrimi.