Stelian Ion: "Chițac soluția perdantă" și "un risc inacceptabil"

Prin intermediul asociației "Constanța Altfel", pe care susține că o conduce, Vergil Chițac a lansat în ultima perioadă atacuri furibunde la adresa USR Constanța.

USR-iștii sunt acuzați de asociația-partid a amiralului că n-au făcut nimic pentru constănțeni, ba chiar se speculează o înțelegere subterană între USR și PSD Constanța.

Supărat, candidatul USR Stelian Ion a decis să facă azi o conferință de presă la Constanța, pentru a trage un ultim semnal de alarmă PNL-ului, referitor la faptul că aceste acțiuni distrug orice posibilă alianță de dreapta.

Referindu-se la candidatura lui Vergil Chițac pentru funcția de primar, Stelian Ion a avut următoarele aprecieri:

"Soluția aleasă pentru Constanța din partea Partidului Național Liberal este creată în creuzetele de la București. Este o soluție parașutată, care n-a fost agreată foarte tare nici de liberalii constănțeni."

Soluția din 2016 a eșuat, într-un moment în care ar fi avut cele mai mari șanse, după domnia lui Radu Mazăre.

După ce ne-am pus cu toții speranța în soluția asta, după ce am pus umărul și am mers la vot în 2016, să vii acum în fața electoratului cu fix aceeași soluție perdantă mi se pare un risc absolut inacceptabil."

Țărăniștii sunt prin tot orașul, încearcă să facă alianță. Noi mergem în fiecare zi pe străzile Constanței. De partea cealaltă, nu vedem decât liniște și atacuri la adresa USR-PLUS și a candidatului USR-PLUS" a explicat Stelian Ion.

Cu alte cuvinte, o alianță USR-PNL la Constanța devine virtual imposibilă cât timp Vergil Chițac este alesul liberalilor. Mai mult, Chițac atacă USR-ul, în loc să caute soluția unei consolidări a dreptei politice pe plan local.

În realitate Chițac nu este dorit nici de PNL și nici de USR-PLUS la Constanța, singurul său aliat fiind mogulul gazelor din Marea Neagră, Gabriel Valentin Comănescu.

Tocmai din acest motiv Vergil Chițac și-a transformat asociația în partid politic, pentru că și-a dorit o delimitare clară față de liberali. În jurul acestei noi formațiuni politice  gravitează oamenii moguluilui Gabriel Comănescu, foști și actuali angajați ai GSP.

Iar asta trădează alte interese care n-au legătură nici cu liberalii, nici cu dreapta, și cu atât mai puțin cu interesele orașului Constanța.

Vom reveni.