Interviu cu Raluca Epureanu, constănțeanca din conducerea Marriott International

Bună Raluca, am discutat deja de ceva vreme despre acest interviu, și mă bucur că el este în sfrârșit posibil, că ne-am găsit timp pentru asta. Așa începea mail-ul pe care Raluca Epureanu l-a primit de la Constanta.INFO.

Raluca, vreau să ne spui care este mai exact poziția ta actuală în cadrul companiei Marriott International, și de când anume ocupi acest post?

Senior Director of Events, Asia Pacific. Cu alte cuvinte sunt director regional, responsabilă de activitatea de evenimente a celor peste 750 de hoteluri și aproximativ 25 de branduri pe care Marriott International le deține în cele 23 de țări, în regiunea Asia-Pacific. Lucrez pentu această companie de 13 ani, însă postul actual îl dețin de 3 ani.

Raluca Epureanu - Marriott International
Raluca Epureanu - Marriott International

Te rugăm să ne explici, pe înțelesul nostru, ce anume presupune poziția ta în cadrul Marriott International? Nu în mod special la nivel de job description - suntem interesați să știm care sunt efectiv principalele tăle provocări cotidiene.

Sunt implicată în crearea inițiativelor, standardelor și procedurilor pentru select, premium și luxury brands, pentru disciplină evenimente; bineînteles, totul este o munca de echipă. Am un job dinamic, palpitant si inspirant.

Rolul pe care îl am este unul strategic. Proiectele pe care noi le derulăm și din care fac parte răspund la întrebări de genul: cum va arăta viitorul disciplinei de “organizări evenimente” (mai exact “event management”) peste 3 ani de acum? ce produse și servicii trebuie să oferim pentru a fii competitivi? Care sunt experiențele unice pe care le oferim clienților atunci când organizează evenimente în diferite branduri din cadrul Marriott (compania are astăzi în portofoliu 30 de branduri). De exemplu, cum o nuntă într-un hotel The Ritz-Carlton este diferită de o nuntă dintr-un hotel al brand-ului The St. Regis?

Care sunt strategiile de recrutare de personal și de dezvoltare de personal (vorbim de personalul care lucrează în departamentul de evenimente al unui hotel)? Care este conținutul programelor de training pentru angajații din departamentul de evenimente?

Știm că, de ani de zile stai departe de casă, departe de familie și apropiați, pentru că acestea au fost cerințele și circumstanțele carierei tăle de până acum. Să ne spui de când ești plecată din țară, de cât timp, pe unde ai mai lucrat și care a fost momentul cel mai greu pe care l-ai resimțit din perspectiva distanței față de țară, evident, doar dacă a existat un asemenea moment?

În timpul facultății, în București, am avut câteva job-uri part-time care mi-au fost de un real folos, însă primul job full-time a fost pentru compania Marriott International.

Sunt plecată din țară de 13 ani. Imediat dupa terminarea facultății am obținut un internship pe evenimente la un hotel Marriott din SUA.

Mi-a placut foarte mult ce am facut și am decis să continui cariera pe organizări evenimente. Mărturisesc că am oferit tot ce am avut mai bun pe parcursul internship-ului și de atunci nu am fost nevoită să caut un job în afara companiei.

Din recomandare în recomandare, ușile mi s-au deschis și așa am ajuns să parcurg un jurnal pe patru continente: 18 luni în SUA (Baltimore), 4 ani în UK  (Londra), 5 ani în UAE (Dubai) și de peste 3 ani în Asia (Hong Kong).

Am avut norocul de a-mi descoperi pasiunea la începutul carierei și șansa de a lucra pentru o companie cu o cultură organizațională fabuloasă; o companie cu ale cărei valori mă identific: grija față de oameni, pasiune pentru excelență, integritate, dorința continuă de schimbare și de a contribui la societatea în care trăim. Acestea au fost premisele unui parteneriat de success …

Nu a existat un moment “cel mai dificil” din perspectiva distanței țață de casă, însă au existat mai multe momente dificile și în principal, acestea sunt legate de latura personală.

De fiecare dată când am început un capitol pe un continent nou, am avut momente de singurătate deoarece durează până când iți construiești un alt cerc de prieteni, o viață socială activă. Nu spun nimic nou, confirm doar ceea ce mulți știu deja. Partea bună este că acum am prieteni peste tot în lume.

Raluca Epureanu - JW Marriott Hotel New Delhi Aerocity
Raluca Epureanu - JW Marriott Hotel New Delhi Aerocity

Ești absolventă a Liceului Teoretic “Ovidius” din Constanța, iar ulterior ai urmat cursurile Academiei de Științe Economice din București, Facultatea de Business și Turism (fosta Comerț).

Vrem să ne spui, cum anume ți-a folosit pregătirea din România, învățământul românesc, în carieră? Care au fost principalele avantaje și cunoștințe dobândite în țară care te-au ajutat? Au existat și dezavantaje?

Mi-au folosit mai mult decât vă puteți imagina! Eu nu am studii în străinătate. Sunt probabil printe puținii angajați cu răspundere regională din companie care nu a absolvit (licența sau masterat) o universitate de prestigiu din străinătate.

Liceul și ulterior facultatea mi-au format o anumită gândire și m-au expus anumitor oportunități. Și-n liceu și apoi în facultate, m-am implicat în multe activități extracuriculare care au contribuit la formarea mea ca om.

Sunt bucuroasă să spun că am absolvit Liceul Teoretic “Ovidius” din Constanța, a fost și este un liceu de renume care și-a păstrat valoare în timp.

Am învățat “economie politică” pe pâine cum se spune. Această materie mi-a folosit enorm la facultate. Am fost implicată în tot felul de sesiuni științifice și de cercetare, precum și colaborator la revista liceului (și prima apariție la un post TV local).

Din toate am învățat foarte multe, am căpătat încredere în mine și am legat prietenii pe viață, dincolo de pereții școlii. Apropo, diriginta mi-a devenit de-atunci unul dintre cei mai apropiați prieteni.

Facultatea, în principal, m-a ajuat cu trei aspecte concrete: timpul de a avea un job part-time, cadre didactice care ne-au învățat să fim oameni dincolo de materia propriu-zisă, parteneriatul cu Marriott - eu am obținut internshipul prin intermediul facultății.

Raluca Epureanu - Mandapa, Ritz-Carlton Reserve.
Raluca Epureanu - Mandapa, Ritz-Carlton Reserve.

Mulți tineri din România visează la o carieră internațională, să lucreze la o mare companie, să învețe și să-și asume responsabilități și din acest motiv ne simțim obligați să te întrebăm care sunt, din punctul tău de vedere, reperele unei cariere de succes?

Sinceră să fiu, eu nu cred într-o anumită rețetă a succesului. Însa vă pot împărtăși câteva ingrediente care au funcționat în cazul meu: trebuie să iubești ceea ce faci - cineva a spus că dacă iubesti ceea ce faci, nu vei simiți că muncești nici macar o zi în viață, mentalitate de învingător, a crede cu tărie în puterea viselor tale, a nu te descuraja dupa o nereușită, înțelegerea că nimic nu ni se cuvine și că trebuie să muncim pentru fiecare centimetru pe care îl avem de parcurs.

Nu în utlimul rând este importantă inteligența emoțională. Cu cât înaintăm în carieră, cu atât atitudinea devine un criteriu mai important de departajare și selecție - “We hire attitude and we train skills” - acesta este un motto pe care foarte multe companii îl aplică;

În general, nu este suficient să fii cel mai bun în domeniul pe care ți l-ai ales. Munca în echipă, atitudinea față de subalterni, respectarea unor principii și valori, prin puterea exemplului personal, sunt mai importante decât credem.

Beneficiezi de o vastă experiență internațională în domeniul hotelier și-n mod special în managementul evenimentelor, acele activități care aduc prestigiu dar și profit unui hotel.

Ne poți spune care este după părerea ta cel mai important lucru la care trebuie să fie atenți proprietarii unor afaceri din acest domeniu? Pe ce anume să-și orienteze energia și resursele materiale astfel încât afacerile lor să crească? Există anumite reguli de urmat?

Într-adevar “organizarea de evenimente” și când spun evenimente, mă refer la: conferințe, simpozioane, expoziții, nunți, concerte etc este o activiate foarte intensă, dinamică, creativă, care te ține în vârful picioarelor.

Făcută cu profesionalism și pasiune, această activitate poate genera beneficii materiale și sufletești care te fac să mergi mai departe și să te reineventezi mereu; poate crea dependență.

Trăim într-o lume care se schimbă cu repeziciune, și prin urmare este esențial să ținem cont de tendințe, pentru a putea fi actuali, relevanți și competitivi.

Este foarte important să ne concentrăm pe: investiții în technologie - de la modul în care un event planner contractează un eveniment până la execuția acestuia - pe crearea unor experiențe autentice, cu un grad ridicat de personalizare, pe realizarea unui “brand” solid pe rețelele de socializare (poveste inspirantă, conținut actualizat, recomandări de la clienți, colaborarea cu social media influencers) și desigur, programe de training care să contribuie la profesionlaizarea angajaților - un organizator de evenimente trebuie să benecieze de serviciile unui adevărat consultant pe evenimente și nu doar coordonator.

Raluca Epureanu
Raluca Epureanu

Se discută des în România despre programe care să-i facă pe tinerii care lucrează peste hotare, să revină să profeseze în țară.

Care ar fi motivele pentru care tu te-ai întoarce să lucrezi în România? Sunt doar banii sau și posibilitățile de dezvoltare motivele care-i împiedică pe românii plecați să revină și să lucreze în țara lor?

Nu îmi permit să vorbesc în numele altora, însă în ceea ce mă privește, sunt două motive care m-au făcut să-mi continui cariera în străinătate: cultura organizațională a companie, faptul ca valorile mele personale și cele ale companiei coincid, iar al doilea motiv este dezvolatarea profesională. Daca ai talent și muncești, meritele îți sunt recunoscute.  

Marriott-ul are programe performante de training și limita este doar cea care există în mintea noastră.

Niciodată nu mi-am imaginat că voi lucra pe patru continente, că voi interacționa cu oameni din foarte multe culturi, că voi călători atât de mult, și că voi avea ocazia să mă bucur de mii de experiențe fabuloase.

Legat de întoarecerea în țară, pot să vă spun că-mi iubesc țara foarte mult, vorbesc cu mândrie despre Romania și întotdeuna mi-am păstrat opțiunile deschise.

Nu am un traseu predefinit sau riguros de urmat, chiar nu exclud nici o variantă. Până la urmă “omul sfințește locul”!

Ai lucrat în Statele Unite, în Marea Britanie, Emiratele Arabe, și mai nou în Asia. Vrem să știm dacă și cum anume se vede turismul românesc din aceste colțuri ale lumii? Ce știu oamenii din domeniu despre țara noastră?

Din parcursul meu de până acum, am învățat că oamenii știu câte ceva despre cultura noastră, în general, decât despre tursimul nostru, în particular.

Evident, cei din Londra și Dubai știu mai mult, spre deosebire de Baltimore și Hong Kong unde educarea lor incepe cu “vecinii României” pe hartă.

În Hong Kong nu sunt foarte mulți români, și de fiecare dată când localnicii află de unde sunt se miră, stau câteva secunde pe gânduri și după îmi spun Nadia Comăneci! Este primul, dacă nu și singurul, aspect pe care-l asociază cu țara noastră.

Eu vin acasă în fiecare an, vizitez țara și mă mândresc cu peisajele de la noi pe rețelele de socializare. Deși sunt de la mare, recunosc că iubesc și muntele. Toți prietenii mei din Hong Kong își doresc acum să viziteze țara noastră.

W Shanghai - The Bund.
W Shanghai - The Bund.

Ne aflăm într-o etapă dificilă, generată de această criză sanitară mondială. În opinia ta, cum va schimba pandemia lumea evenimentelor?

Eu cred cu tărie în rolul și puterea evenimentelor live de a continua să contribuie la atingerea unor obiective concrete de business, de a crea experiențe memorabile și de a uni comunitățile în care ne desfășurăm activiatea. Evenimentele live for reveni!

Dacă ne referim la acest “new normal” de care întreaga lume vorbește, este cert că arta de a organiza evenimente va fi caracterizată de schimbări majore, din care aș putea enumera următoarele:

Creștere gradului de absorbtie a technologiei: de la adoptarea tot mai frecventă a technologiei virtuale pentru conferințe “hybrid” (incorporating virtual elements at live events), la o vizită virtuală a spațiului de evenimente, și până la creșterea popularității soluțiilor digitale de event management (înregistrarea participanților, comunicarea prin intermediul aplicațiilor etc);

Întreaga lume parcurge trecere de la “high-touch” to “touchless”…

Prestatorii de servicii își vor adapta modul de a executa evenimentele și cel mai probabil la un cost mult mai ridicat: regulile de curățenie și igiena sunt mai exigente (first thing to get right!), procedurile și standardele de operare se vor adapta în așa fel încât să reducă riscul infecțiilor - de exemplu, capaciatea redusă la evenimente, eliminarea “self-serving”, “Queue management” și altele.

Concentrare tot mai mare pe practici durabile (“sustainability”): presiunea ridicată asupra politicii responsabile a companiilor față de mediul înconjurător se va reflecta în modul în care acestea vor organiza evenimentele (eliminarea plasticului, reciclarea, banca de alimente etc.)

Explozie a creativității: evenimentele trebuie să inspire cu adevărat și să sporească simțurile (enhance the senses) pentru a fi memorabile; Acum mai mult ca înainte, crearea unor experiențe semnificative, cu un grad ridicat de personalizare, care să rezoneze cu “millennials” generation - generația aflată la vârsta la care planifică și participă la evenimente - este foarte importantă.

Am ajuns și la finalul discuției noastre și ne dorim, dacă se poate, să ne răspunzi la întrebarea devenită deja clasică, și anume, dacă există cu adevărat un dezechilibru între viața profesională și cea personală atunci când îți asumi o asemenea carieră.

Se spune la noi, mai în glumă sau mai în serios, că nu le poți avea pe amândouă. Așa că te vom întreba direct, dacă este posibil să ai o carieră de succes dar și o viață personală de succes?

Întodeauna am încercat să am în jurul meu oameni mai frumoși, mai deștepeți, mai realizați decât mine. Vorba acea “dacă ești cel mai deștept din încăpere, nu ești în camera potrivita”.

Așa am învățat enorm. Și tot așa, am văzut că sunt oamenii pe lumea asta care DA, le au pe amândouă, adică o carieră de succes, dar și o viață fericită de familie. Cu siguranță nu este ușor de realizat o asemenea performanță, dar cred cu tărie că se poate, pentru că ”suntem ceea ce iubim”.