Vergil Chițac și PNL Constanța plagiază din nou. După Obama, Donald Trump devine și el sursă de inspirație

E clară treaba, consultanții PNL sunt niște incompetenți puși pe furat. Și, judecând după obsesia de a fura din ideile folosite în campaniile prezidențiale din Statele Unite ale Americii, s-ar putea ca sfătuitorii PNL din 2016 să fie aceiași și în 2019. Că doar avem același candidat, la fel de impus de la București și la fel de sprijinit de stăpânul inelelor, Gabriel Comănescu. Și, la fel de plagiator am adăuga noi, în lumina noilor evenimente. 

În 2016, profesorul universitar de renume mondial, Vergil Chițac, se prezenta în fața tuturor colegilor din PNL, lansându-și candidatura pentru Primăria Constanța, printr-un discurs plagiat aproape integral. Sursa de inspirație: discursul rostit de președintele american Barack Obama, la inaugurarea celui de-al doilea mandat în fruntea țării.

Deși la vremea respectivă au existat două articole referitoare la această situație rușinoasă, echipa Constanta INFO a fost prima care, în urmă cu câteva zile, a prezentat imagini video clare cu momentul plagiatului. Desigur, Vergil Chițac nu a avut nicio reacție, nici în 2016 nici acum. Ce ai putea spune, de fapt, despre o postură atât de rușinoasă.

 

În 2020, furtul intelectual, inspirația din munca altora, devine din nou mod de lucru pentru liberalii constănțeni. Și, respectând tradiția, liberalii au furat tot de la președintele american în funcție, ca să nu cumva să sperie ghinionul și să câștige Primăria prin vreo minune, că doar știm că nu-și doresc asta.

Revenind la ce spuneam, liberalii ne-au prezentat noul lor slogan de campanie, pentru Constanța. Se cheamă ”Constanța în primul rând”, este desenat pe niște bile de biliard, bingo sau 6 din 49 (noi varianta asta am ales-o) și este copiat din clasicul slogan folosit de Donald Trump care spune simplu: AMERICA FIRST.

Sperăm să nu vină domnul contraamiral de flotilă, Vergil Chițac, în campania electorală și să ne povestească modul în care va construi un zid imens între Constanța și Agigea, pentru a împiedica migrația de câini maidanezi, deși după atâta plagiat, nu cred că ne-ar mai mira nimic.

Oricum, e de apreciat că după ce au plagiat un democrat, în 2016, anul acesta liberalii s-au decis să plagieze un republican, mai apropiat de convingerea lor politică.