Tabăra Luminița din Eforie va fi centru de carantină doar pe hârtie

Legea carantinei și a izolării a intrat în vigoare în data de 21 iulie. Așa cum e normal, în textul legii sunt stipulate și centrele în care pot fi trimise persoanele suspecte de a se fi infectat cu virusul CoVid. Prevăzători, inițiatorii legii au trecut pe listă mai multe tabere de pe litoral, în ideea că e bine să fie trecute pe listă, pentru orice eventualitate. Printre ele și tabăra Luminița de la Eforie.

Știrea a fost aruncată pe piață într-un anumit mod, menirea ei fiind să provoace daune în dreptul actualului primar al orașului, care stă prea bine în sondaje și trebuie ”ajutat” să coboare un pic. Așa cum era de așteptat, postările politicienilor dornici să-l facă praf pe actualul primar au apărut imediat, blamându-l pe nemernicul de Robert Șerban, care n-a putut opri, încă o dată, așa cum a mai făcut-o, carantinarea unor bolnavi de CoVid la Eforie.

În realitate, lucrurile stau cu totul altfel. Și din nou, am aflat adevărul, cu un simplu telefon. Surse din Prefectura Constanța ne-au explicat situația: ”Tabăra Luminița a fost pusă pe hârtie, la fel ca altele. Dar, ca să se ajungă la persoane izolate acolo, ar trebui ca toate locurile amenajate pentru asta să se umple. Și sunt destule, e o situație virtual imposibilă. Tabăra Luminița nu are căldură, nu e amenajată, așadar șansele să gădzuiască vreo persoană sunt zero”, ne-au spus reprezentanții autorităților. 

Așadar, invităm politicienii ofuscați la calm și la evitarea dezinformării pe care o practică în mod constant, la Eforie, de ceva vreme, fără să conteze că această dezinformare are cam același efect pe care l-ar avea carantinarea în tabăra din oraș. 

Etichete: