De ce e sprijinit Adrian Stan pentru a candida la Primăria Techirghiol?

Campania electorală pe care o traversăm, începută mult înaintea limitei legale impuse, ne arată clasa politică în adevărata ei splendoare. Și ne arată un adevăr, dureros, pe care cumva îl știm cu toții, dar pe care încercăm să-l negăm din când în când, acela că politicienii pun pe ultimul loc interesul comunității, fiind mai preocupați de anumite jocuri electorale, mai interesați să profite, mai interesați să urce în brațele puterii și pentru următorii patru ani.

Este și cazul organizației județene PMP Constanța. Avem deja exercițiul 2016 - 2020, perioadă în care sfidând orice limită a bunului simț, partidul lui Traian Băsescu a decis să se pupe pe gură cu social democrații, urmărind un singur scop, acela de a asigura liderului Claudiu Palaz o funcție călduță în aparatul Consiliului Județean. Ceea ce s-a și întâmplat, după cum bine știm. 

Situația pare să se repete și în acest scrutin electoral, în care PMP face jocurile tot în direcția Consiliului Județean. Iar pentru asta, PMP Constanța face orice e necesar, mergând până la a înrola în rândurile candidaților săi un condamnat penal pentru luare de mită. 

Vorbim, desigur, de Adrian Stan, fostul primar de la Techirghiol, condamnat la închisoare pentru că obișnuia să ia mită de la firmele cărora avea grijă să le încredințeze lucrări în orașul pe care-l administra, prin votul oamenilor care au avut încredere în el. 

Pentru PMP asta nu contează, însă. Principiile care ar fi trebuit să definească activitatea organizației de partid sunt din nou trădate și aruncate la gunoi, prin aruncarea în luptă a unui corupt. Iar dacă există cineva care se întreabă de ce s-a ajuns aici, vă explicăm noi. 

Votanții lui Adrian Stan vor pune ștampila pentru acest domn în dreptul Primăriei Techirghiol dar și pentru lista de Consilieri Județeni ai PMP Constanța. Și ghici cine e pe acea listă? Claudiu Palaz, care, odată ajuns în Consiliul Județean își va negocia din nou o funcție de vicepreședinte. 

E simplu, un vot pentru Adrian Stan e de fapt un vot pentru Claudiu Palaz. Și-atunci, e normal că statutul lui Stan de corupt dovedit, nici măcar nu mai contează. Călcăm în picioare orice principiu, dacă asta ne aducem funcții. 

Și, ca și cum n-ar fi destul de rușinoasă situația, zilele acestea ni se flutură prin fața ochilor o nouă păcăleală, marca Adrian Stan. Ni se spune că omul e ”reabilitat complet”. 

Nu, domnule Stan, poate că scriptic puteți fi reabilitat. Dar în realitate, rămâneți un CORUPT, stigmat pe care trebuie să-l duceți pe umeri toată viața, indiferent de documente. Bunul simț ar fi trebuit să vă țină departe de jocurile electorale, dar cum era să ratați șansa (mică din fericire) să veniți din nou la butoanele administrației de unde să puteți lua niște mită, nu? 

Iar, dacă tot ne vorbiți despre ”reabilitare”, domnule fost primar, actualmente corupt dovedit, e cazul să aruncăm o privire pe documente, care ne arată o realitate irefutabilă. Nu aveați dreptul să candidați, până pe data de 21 septembrie. De ce ați fost sprijinit și ajutat, greu de înțeles. Poate pentru că așa e în țara asta, corupții sunt mereu împiniși de la spate, fiind preferați oamenilor cinstiți și greu de controlat.