Vergil Chițac sare să-l apere pe Gabriel Comănescu: "Ce să ai cu un om care dă locuri de muncă?"

Decebal Făgădău l-a numit pe Chițac “candidat de complezență” și “marioneta” lui Comănescu. Totodată, primarul în funcție a apreciat că tocmai din cauza acestor jocuri, Gabriel Comănescu a reușit să distrugă dreapta eșichierului politic din Constanța.

„Mă aștept la aceleași mizerii din partea adevăratului candidat, domnul Comănescu (nu Vergil Chițac – n.r.). Nu-mi este frică de Comănescu. Am mai văzut filmul ăsta. Îl întreb doar atât: de ce să arunce într-o campanie milioane de euro pentru a susține un învins, și nu mai bine își face Casa cu Lei? Sau nu mai bine dă bani spitalului? Că tot spune că vrea sănătate de nota zece. Nu pot să înțeleg de ce nu dă banii oamenilor, adică salariile și nu-și plătește furnizorii, și dă în continuare bani unei mass-media pe care dorește să și-o aservească.

Este înadminisbil ca un om care are atâția angajați neplătiți să găsească resurse să plătească niște campanii politice doar de dragul unor favoruri” a afirmat Decebal Făgădău. 

Chițac nu vrea să fie asociat cu mogului Comănescu

În prima fază, candidatul Vergil Chițac a ales să nege legătura cu mogulul Comănescu, marele găzar din Marea Neagră, afirmând într-o postare pe pagina sa de socializare următoarele: “Pe mine nu m-a cumpărat nimeni niciodată și nici nu o va face. Mărturie stă toată activitatea mea de zeci de ani.”

Cu toate acestea, la momentul internării sale la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, pe 13 martie 2020, alături de Chițac s-a internat și “asistentul” său personal. Este vorba de Doru Iordache, fost jurnalist, angajat de ani de zile al grupului de firme administrat de Gabriel Valentin Comănescu. 

Omul găzarilor din Marea Neagră

Un alt element care-l leagă pe candidat de Gabriel Comănescu, recunoscut de altfel chiar de Chițac pe un post național de televiziune, este celebra Lege Offshore, promovată de amiral în timpul mandatului său de senator.

Actul normativ a fost gândit în favoarea “investitorilor” din Marea Neagră, adică a concesionarilor perimetrelor gazeifere din platoul nostru continental, printre care se numără rușii de la LukOil și, desigur, firma lui Comănescu.

În schimb, senatorul ne vorbește de câte ori are ocazia despre “independența energetică” a țării noastre pe baza rezervelor de gaz din Marea Neagră, un argument nesustenabil utilizat de mai toți lobbiștii care încearcă de vreo trei ani de zile să-i convingă pe guvernanți că este bine să-i alimentăm pe unguri și asutrieci cu gaz.

Iar șirul elementelor privind legătura Chițac-Comănescu ar putea continua pe încă câteva pagini, dar ar fi evident de prisos să argumentăm o chetiune de notorietate.

În schimb, reacția lui Chițac de ieri, venită la patru zile după ce Decebal Făgădău l-a atacat la scenă deschisă pe afaceristul Comănescu, ne demonstrează din nou cine este adevăratul sforar din spatele candidatului PNL pentru primăria Constanța.

"Am înțeles că domnul acesta sau cum îl numiți (Făgădău – n.r.) s-a luat la trântă cu un privat (Comănescu – n.r.). Dom-le, lăsând la o parte cât de contestați sunt acești oameni în opinia publică, este pentru prima dată în istoria democrației când un primar vituperează la adresa unui privat, care desfășoară activitatea în raza autorității teritoriale pe care o păstorește. Ce să ai cu un om care dă locuri de muncă? Nu pot să înțeleg… cum poți ca primar să te iei la trântă cu un privat? Eu nu am mai auzit așa ceva…” a declarat Chițac pentru Tomis News.

Grăbit să-și apere șeful, Chițac a uitat probabil că găzarul Gabriel Comănescu nu se mai află de mult timp în „raza autorității teritoriale” a Constanței, sau chiar a României, având în vedere că acesta administrează un grup de firme offshore cu sediul în Malta.

La fel cum a uitat, peste noapte, că toți oamenii de afaceri cărora le-a blocat proiectele prin intermediul asociației Constanța Altfel, dădeau la rândul lor salarii pentru sute de angajați, ceea ce știm bine că Gabriel Comănescu nu prea face.