Stelian Ion: "Gabriel Comănescu mi-a cerut să mă dau la o parte din fața lui Chițac"

Candidatul USR-PLUS pentru primăria Constanța, Ion Stelian - Cristian a povestit în această seară la postul Realitatea TV cum a încercat mogulul Gabriel Valentin Comănescu să-l facă să se retragă din cursa electorală în favoarea lui Vergil Chițac:

“Pe 27 mai am fost invitat de un important om de afaceri din Constanța, multimiliardar, multimilioanar cu afaceri petroliere, la o discuție.

Este vorba despre domnul Gabriel Comănescu. Nu știam ce are de gând să-mi spună. Nu voiam să fac publică această discuție dar dacă lucrurile tot au degenerat în acest fel o voi face publică în seara asta.

După ce mi-a ținut o pledoarie cu puterea sa financiară, și cu ceea ce poate să facă și cu ce relații are în presă, și așa mai departe, în finalul discuției, care a avut loc la București în jur de vreo oră, mi-a sugerat să mă dau la o parte din fața contracandidatului PNL, Vergil Chițac.

Pe mine nici amenințările PSD-ului, și nici presiunile puse de magnați cu interese dubioase prin Constanța, nu mă intimidează absolut deloc. Am mesajele pe telefon, pe WhatsApp.”

Nu este pentru prima dată când omul de afaceri Gabriel Valentin Comănescu, administratorul Grup Servicii Petroliere (GSP), intervine brutal în viața politică. El este omul care l-a inventat pe candidatul Vergil Chițac în anul 2015 în pregătirea alegerilor locale din 2016 din Constanța. Și după cum se poate observa, istoria se repetă.

Mai mult decât atât, în ciuda faptului că organizația locală a PNL nu și-a dorit să-l mai susțină pe Chițac și la alegerile de anul acesta, afaceristul Comănescu a reușit să-l determine pe Ludovic Orban să-l impună cu forța pe Chițac candidat la Constanța din partea liberalilor.

Din păcate aceste jocuri n-au legătură nici cu democrația, și nici cu legea de funcționare a partidelor politice.

Ce legitimitate mai au aceste alegeri în condițiile în care, la Constanța, grupuri de interese ilegitime reușesc să-și impună candidați-marionetă?

Pentru cei interesați să afle mai multe despre Gabriel Valentin Comănescu CLICK MAI JOS

Secretele petrolistului care vrea să stăpânească orașul Constanța

Gabriel-Valentin-Comanescu
Gabriel-Valentin-Comanescu