Mohammad Murad, scrisoare deschisă către Ludovic Orban, despre dezastrul din Mangalia. ”Ați vota cu colegul dumneavoastră?”

Mohammad Murad, candidat independent pentru Primăria Mangalia, a transmis astăzi o scrisoare deschisă în atenția primului ministru Ludovic Orban, dorind să expună dezastrul din administrația locală a municipiului din sudul litoralului. Redăm această scrisoare, integral. 

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI,

PREȘEDINTE AL PARTIDULUI NAȚIONAL LIBERAL

Stimate domnule Prim-Ministru,

Doresc să vă aduc la cunoștință pe această cale situația dezastruoasă în care se află municipiul Mangalia, fapt de natură să lipsească locuitorii acestei localități de orice speranță și încredere în viitor. Doresc să trag un semnal de alarmă și să vă adresez câteva întrebări la care cetățenii Mangaliei sunt îndreptățiți să afle răspunsul dumneavoastră  sincer. Pornind de la premisa corectitudinii dumneavoastră vă întreb, domnule Prim-ministru, dacă aveți cunoștință despre următoarele situații și fapte:

  1. Conturile Primăriei Mangalia sunt în prezent blocate din cauza managementului defectuos al actualului primar.
  2. Primăria Mangalia datorează penalități de circa 5-7 milioane euro, ca urmare a nepunerii în aplicare a unor hotărâri judecătorești de către actualul primar.
  3. Curtea de Conturi a constatat grave nereguli privind derularea lucrărilor de refacere a trotuarelor din Mangalia și a decis înaintarea raportului de control catre DNA.
  4. Municipiul Mangalia a pierdut mai multe proiecte cu finanțare din fonduri europene nerambursabile din cauza neplății cofinanțării aferente de către Primăria Mangalia.
  5. În municipiul Mangalia au fost închise toate bazele sportive, au fost încetate toate activitățile culturale iar primăria nu s-a mai implicat în sustinerea învățământului și sănătății, pe motivul lipsei fondurilor în bugetul local.
  6. Primaria Mangalia se află în procedura de executare silită ca urmare a neplății unor datorii către terți, riscând pierderea mai multor proprietăți.
  7. Existența mai multor dosare pe rol privind activitatea actualului primar al Mangaliei care sunt blocate de ani de zile de de către instituțiile abilitate, fără să existe vreun interes din partea instituțiilor statului de a opri jaful din administrația locală a municipiului Mangalia.
  8. Declarația de avere a actualului primar al Mangaliei ridică multe semne de întrebare cu privire la donațiile primite de către acesta de la soacra sa, donații în terenuri valorând milioane de euro.
  9. Câștigurile la jocurile de noroc înscrise în declarația de avere a actualului primar al Mangaliei, nu au fost verificate de către instituțiile abilitate privitor la realitatea sumelor și a locurilor în care au fost câștigate.
  10. Metodele de șantaj aplicate în orașul Mangalia de către actualul primar afectează mediul de afaceri, investițiile necesare pentru oraș și în special cele care duc la crearea de locuri de muncă.

 

În final, vă intreb, domnule Prim-Ministru, dacă ați fi un simplu cetățean al municipiului Mangalia, l-ați vota pe actualul primar al Mangaliei pentru încă un mandat, chiar dacă vă este coleg de partid?  

În orice moment vă putem pune la dispoziție acte doveditoare. 

Dr. Mohammad MURAD