Minciunile cu care infractorul Gigi Chiru vrea să corupă alegătorii din Eforie

Gigi Chiru candidează pentru funcția de primar al orașului Eforie. Încercați să faceți un exercițiu de imaginație și gândiți-vă ce ar însemna asta pentru Eforie? Imaginați-vă primarul Chiru în vizită la alți omologi.

Nu ați avea cum, pentru că nu l-ar primi nimeni. Eforie, ca administrație s-ar izola, pentru că nimeni n-ar dori să se asocieze cu un condamnat penal pentru mită electorală. Orașul Eforie s-ar acoperi cu o rușine imensă, dacă acest domn ajunge chiar simplu consilier local. Condamnarea penală e ca o ciumă, mai ales când e legată de fapte de corupție. 

În plus, infractorul Gigi Chiru nu se dezminte nici în această campanie. Nu doar că împroașcă în stânga și în dreapta cu tot felul de apelative pentru contracandidații săi, dar, poate cel mai grav lucru, este că tratează această campanie ca și cum oamenii din Eforie sunt niște proști pe care-i poate păcăli ușor. Poate tocmai din acest motiv a construit un ”program” bazat numai pe minciuni și pe promisiuni care ori nu pot fi duse la îndeplinire, ori îl vizează pe el personal, urmând să-i creeze beneficii. Și vă putem da exemple concludente.

Prima și cea mai importantă promisiune a candidatului penal Gigi Chiru este că va oferi tuturor eforienilor pachete cu pomeni. Exact pachetele alea pe care i le reproșa lui Radu Mazăre și pe care le-a oferit și la Constanța, de a ajuns să fie condamnat penal pentru ele.

A doua minciună, e o gogonată de-aia de prost gust. Ne spune Gigi Chiru că tragerea gazelor în Eforie va ”dura la nesfârșit” dar că rezolvă el problema. Adevărul e că în Eforie se instalează țevi de gaz pe o lungime de 82 de kilometri, din care în mai puțin de un an s-au instalat deja 60 de kilometri. Nici vorbă de ”nesfârșit”. Iar minciuna e completată cu deja celebra ”voi branșa oamenii gratuit”. Promisiune care nu se poate onora. Dacă se putea, o făceau mulți primari de mult, dar e simplu ... legea nu permite. Cade și această minciună. 

Îl admirăm apoi pe Gigi Chiru într-o frumoasă bârfă cu domnul Ciocănel, subalternul la Inspectoratul de Stat în Construcții pe vremuri și chiar consilier local al orașului Eforie, într-o perioadă fructuoasă în care domnul cu pricina a devenit posesorul a două terenuri, unul de 500 de mp în zona Vraja Mării și unul de 1000 de mp în zona SIND. Era perioada în care domnul Ciocănel spunea tuturor că dacă Gigi Chiru iese primar se aruncă în mare și nu mai iese. Între timp s-a răzgândit și ne spune că Eforie arată ca în anii 1960. Ce ți-e și cu oamenii ..

Ne mai spune Gigi Chiru că va face un port în Eforie. Exact în zona în care se lărgesc plajele, așadar unde cinci ani nu construiești nimic, pentru că totul e pe fonduri europene. Deci nu se poate. Mai departe.

La fel de convingător, infractorul Chiru insistă că va face mall la Eforie. Exact pe o proprietate pe care are un drept de folosință și pe care speră să pună mâna și s-o exploateze. Ca primar ar fi mult mai ușor, mai ales că actualul primar nu l-a lăsat să se apropie. Tot cu gândul la averi, nenea Chiru ...

Să mai spunem ceva și despre evenimentele pe care ni le promite, exact pe plaja din fața casei lui? Nu are sens. 

Eforienii trebuie să rețină un lucru simplu: un infractor condamnat precum Gigi Chiru nu are ce să caute într-o cursă electorală și ar trebui huiduit de fiecare dată când are curajul să emită pretenții la asemenea funcții. E atât de simplu, da.