Bogdan Moșescu a intrat în atenția Agenției Naționale de Integritate după ce a depus declarații de avere mincinoase

Am scris despre minciunile aruncate în spațiu public de Bogdan Moșescu, încă din luna aprilie a anului 2018. Site-ul Constanta.ro publica în acea perioadă un articol cu titlul ”Bogdan Moșescu pretinde moralitate și transparență. Declarațiile lui de avere arată că e un mincinos”.

Probabil mulți nu ne-au crezut atunci, la fel cum nu ne-a crezut nici Stelian Ion atunci când i-am spus că și dacă ajunge consilier, acest candidat de Medgidia nu va termina mandatul, pentru că va fi declarat incompatibil de ANI.

Și iată că am avut dreptate. Inspectorii Agenției Naționale de Integritate s-au sesizat și au început cercetarea legată de averea lui Moșescu. Ceea ce publicația noastră nota încă din 2018 va deveni acum realitate. Moșescu este un fals, o fraudă, o glumă, un mincinos. Un individ care și-a construit o imagine artificială, pentru a-și ascunde caracterul putred. 

Iată ce notam în 2018:

Cum spuneam, noi am găsit declarațiile de avere depuse de domnul Bogdan Moșescu. Tânărul, absolvent de drept și lider al studenților la drept, a completat însă aceste documente, fraudulos, nerespectând legea, ascunzând în mod voit mai multe detalii legate de situația sa financiară.

O să vă spunem din capul locului, Bogdan Moșescu e un tânăr bogat. Din nefericire pentru el, averea i-a parvenit în urma unui eveniment tragic. Tatăl său, cunoscut oamenilor din Medgidia ca patron al Băcăniei lui Tache, a fost ucis în urma unui nenorocit de accident rutier, fiind spulberat în timp ce se deplasa liniștit pe trotuar. Trei terenuri a moștenit tânărul Bogdan, în 2014.Pentru două dintre ele n-a dorit să ne spună unde sunt situate (are dreptul acesta, desigur), pentru al treilea ne spune că e în Medgidia și e extravilan. Adică terenurile lipsite de mare valoare pot fi declarate public, cam asta e mentalitatea. Inconsecvent cu adevărul, domnul Moșescu, încă de la început.

Mai departe, domnul Moșescu ne spune că a moștenit două case, una de 192 mp și una de 147 mp, din nou fără a dori să știm unde sunt situate aceste case. În declarații mai intervine un garaj, a cărui situație e neclară. Într-una dintre declarații (2016) spune că l-a cumpărat, în cea de a doua (2017) spune că l-a moștenit.Cum spuneam, nu e prieten cu adevărul. Și incosecvența continuă. În declarații apare și un spațiu comercial, pe care tânărul l-ar deține, fără a ne spune însă cum a ajuns în posesia lui, deși legea ÎL OBLIGĂ.

Ați sesizat deja câteva ”omisiuni” ale absolventului de drept, pentru care completarea unei declarații de avere ar trebui să fie floare la ureche? Să continuăm. Domnul Moșescu are niște conturi deschise. În prima declarație de avere a completat că deține în aceste conturi 13.200 de lei și 7 euro. În ce-a de-a doua, la diferență de șase luni, suma ajunge pe la 29.000 de lei, completată probabil cu suma de 16.000 de lei pe care o primește din chiria spațiului comercial de mai sus.

Dacă lucrurile ar sta așa, ar însemna că domnul Moșescu a economisit banii din chirie, trăind exclusiv din veniturile pe care i le aduc joburile din administrația Medgidiei. Ne-ar fi plăcut să vă spunem la cât se ridică aceste venituri, numai că, domnul Moșescu NU ȘI-A TRECUT VENITURILE ÎN DECLARAȚIILE DE AVERE.

Da, transparentul și moralistul Bogdan Moșescu nu vrea să știe oamenii din Medgidia câți bani câștigă el, deși este OBLIGAT de lege să declare aceste venituri, indiferent că sunt zero sau că sunt zeci de milioane.

Iar, ca un ultim detaliu care să ne confirme cât de moralist este acest Moșescu, din declarațiile de avere aflăm că acesta a împrumutat cuiva 150.000 de euro. Oho, o sumă consistentă, având în vedere că tânărul administrator de Medgidia rămâne în conturi cu aproape nimic, după acest împrumut. Problema e alta, domnule moralist, din nou sunteți OBLIGAT DE LEGE să specificați exact numele și prenumele persoanei căreia i-ați împrumutat acești bani și dumneavoastră … n-ați făcut-o. Adică ați încălcat legea, domnule Moșescu. Și legea și transparența cu care vă lăudați.

Așadar, domnule Moșescu, putem conchide că nu sunteți nimic din ceea ce pretindeți a fi. Nu respectați nici legea, nici principiul transparenței, iar dacă noi nu suntem moraliști, ia să vedem, aveți dumneavoastră onoarea să vă prezentați frumos demisia din funcțiile pe care le dețineți, fiind foarte clar că ați ascuns lucruri despre situația dumneavoastră de ochiul omului din Medgidia? Suntem siguri că nu.

Revenind la prezent, pentru a verifica dacă informația pe care o deținem este reală, am trimis o solicitare în baza legii 544/2001, cerând Primăriei Medgidia să ne confirme controlul inițiat de Agenția Națională de Integritate. Reprezentanții Primăriei au confirmat că activitatea și averea lui Bogdan Moșescu au intrat sub lupa inspectorilor de la București, încă din luna iunie a anului în curs.

Candidatul Bogdan Moșescu are, așadar, șanse mari să nu-și termine mandatul de consilier local, și să fie exclus, mult înainte de termen. Nu vorbim despre funcția de primar, pentru că să fim serioși, vorbim de un candidat fără șanse la acest capitol. 

Dacă ar fi avut un pic de moralitate, știind că e cercetat de ANI și că riscă să-și lase partidul fără un consilier local, Moșescu ar fi trebuit să se retragă și să lase pe altcineva lui, dar ... să fim serioși. Nu-i poți cere moralitate lui Moșescu, omul care până și mesajul pe care-l transmitea copiilor de 1 iunie, pe Facebook, îl copiase de pe google. 

Omul care pretinde că e sărac, deși a moștenit sute de mii de euro. Omul care vrea să fie primar, dar nu poate administra o amărâtă de băcănie, pe care a băgat-o în faliment, omul care se lăuda cu proiecte europene pe care le făceau de fapt niște consultanți plătiți. Moralistul care și-a abonat rudele la banul public, pe niște salarii de sute de milioane, de n-a văzut Medgidia niciodată și care mai nou a devenit calul troian pentru Marian Butnaru, un alt ”putred” al Medgidiei. Dar asta e o poveste la care vom reveni, curând.