La Eforie, PSD, PMP și ALDE s-au aliat pentru a acapara administrația și a o exploata

Ne aducem aminte un documentar realizat în urmă cu 15 ani de echipa TVR1, legat de retrocedările clanului Mazăre, care aveau ca start o grupare infracțională din Eforie, ce începuse să împartă proprietățile care aparținuseră familiei Movilă. ”Primăria Eforie e agenție imobiliară” striga o doamnă disperată. Iar povestea a continuat în toți cei 12 ani de mandat ai fostului primar PSD, dar s-a oprit brusc atunci când în fruntea administrației locale a venit Robert Șerban.

Situație care a enervat cumplit reprezentanții partidelor politice din Consiliul Local Eforie, obișnuiți ca în fiecare mandat să ”ciupească” o proprietate, două, pentru a vota proiectele lui Brăiloiu. Noul primar, Șerban, n-a agreat deloc această variantă de lucru. Iar asta s-a văzut, așa cum am mai scris, în felul în care consilierii locali ai PSD s-au opus tuturor proiectelor, unele dintre ele extrem de benefice pentru comunitate. Vorbim de gaze, spații verzi, infrastructură, PSD a spus NU la tot. 

Acum, forțele politice care nu-l agrează pe Robert Șerban se află într-un punct critic. Au avut o campanie electorală la dispoziție pentru a-l distruge pe primarul în funcție, dar n-au prea găsit cu ce. Așa că, pe la jumătatea campaniei, enervați de faptul că nu reușesc să zdruncine încrederea oamenilor în Robert Șerban, Chiru de la ALDE, condamnat penal pentru mită electorală, Virginia Uzun de la PSD, trimisă în judecată pentru luare de mită și ... Ionuț Anghel de la PMP, s-au întâlnit la o masă pentru a pune la cale o campanie murdară împotriva primarului în funcție. 

Anghel, fiind cel mai insignifiant dintre ei, a încercat să deschidă gura și să solicite sprijin pentru a fi el primarul alianței. A fost flituit rapid, în hohote de râs. Chiru și Uzun au stabilit că indiferent care dintre ei ajunge primar, îl pune pe celălalt viceprimar. Ionut Anghel a trebuit să se mulțumească doar cu promisiunea că va primi funcția de city manager. 

Planul doi al discuției a fost legat de denigrarea primarului Robert Șerban. Virginia Uzun a promis că-l va face drogat pe primarul Eforiei și a pornit pe drumul acesta. Astăzi în publicația care e orice, dar nu presă, aparținând unui membru al PSD Constanța, UCT Media, a apărut un interviu cu o altă PSD-istă locală care ne insinuează că primarul se droghează. A mai fost înainte și mizeria cu testul antidrog, ați văzut deja un merită comentat. În disperare de cauză, social democrații au recurs chiar la SMS-uri de pe numere scurte, trimise în creierii dimineții, cu informații denigratoare la adresa primarului. Atât a putut PSD-ul. Nici n-ai ce să ceri unei echipe aduse de la Buzău să ne vorbească despre Eforie.

Gigi Chiru a făcut ce știe cel mai bine. A plătit oameni să împartă pliante prin Eforie, nesemnate, pliante în care Robert Șerban e murdărit la sânge. Poliția a reținut în mai multe rânduri tineri care au declarat apoi că au primit între 50 și 100 de lei ca să distribuie aceste pliante. Există deja o anchetă în curs. Pe lângă condamnarea penală și dosarele în care e cercetat din nou, Gigi Chiru mai riscă încă un dosar și vom vorbi în curând despre un ”recidivist”. Îți pui întrebarea, pentru ce riscă un condamnat să recidiveze și să ajungă la pușcărie? E simplu, lui Gigi i-au cam dispărut finanțele și vrea un loc la robinetul cu bani al orașului. 

Ionuț Anghel a făcut și el ce a putut. A umplut grupurile de Facebook cu mizerii, în speranța că-l ascultă cineva. Până la urmă e suficient pentru rolul minor care i s-a dat în această alianță a urii. La acest domni, disperarea vine din anumite proprietăți pe care le-a obținut în anii trecuți, pe care nu le poate justifica, situație aflată deja în vizorul inspectorilor Agenției Naționale de Integritate.

La Eforie, în 27 septembrie, un vot pentru oricare dintre aceste trei partide, înseamnă un vot împotriva propriului oraș. Un vot acordat unor indivizi care vor acces la fonduri, nu la proiecte și dezvoltare. În 27 septembrie, un vot acordat PSD, ALDE sau PMP la Eforie, înseamnă un vot pentru corupție. Mai departe, voi decideți.