Mohammad Murad află pe pielea lui dimensiunea corupției din Mangalia.

Mohammad Murad a intrat în cursa electorală pentru Primăria Mangalia, convins că de la înălțimea notorietății sale, nu va putea fi vătămat de sistemul corupt pe care actualul primar l-a împământenit în orașul din sudul litoralului.

Astăzi, investitorul Murad află ce înseamnă cu adevărat mizeria din clasa politică, dar mai ales, cum s-a instaurat feudalismul în anumite localități, prin primarii care s-au proclamat domnitori pe viață, ajutați de un păienjeniș de subordonați, din toate domeniile de activitate. 

Noi, ca jurnaliști, avem de mult o vorbă: la Mangalia se votează de câte ori e nevoie, până iese Cristi Radu. S-a mai întâmplat. Noi, ca jurnaliști, știm câte anchete am scris despre ce se întâmplă în acea localitate, fără ca vreo instituție să se sesiseze. 

Murad a aflat abia astăzi, când s-a trezit înconjurat de polițiști, și nu unul, vreo 10 polițiști care i-au oprit mașina ”pentru folii neomologate” iar apoi brusc au vrut control interior complet al automobilului? De câte ori v-a oprit Poliția pentru niște folii și apoi v-a cerut să-i arătați tot ce dețineți în automobil? E aberant, e un abuz, e Mangalia anului 2020. Și i se întâmplă nu unui amărât de pe stradă ci unui om cu milioane de euro în conturi și relații până la nivelul primului ministru. 

Ceea ce-ți spune un singur lucru. La Mangalia nu mai e doar corupție, e un cancer. La Mangalia nu mai e o administrație locală, e o dictatură. Din păcate, dictaturile se sting prin revoluții. Astăzi, există șansa unei revoluții prin vot, altfel Mangalia e pierdută complet. Vom vedea la sfârșitul zilei, dacă oamenii au înțeles ce au de făcut. 

Până atunci, Murad află pe pielea lui, ce înseamnă să te războiești cu sistemul corupt de la Mangalia.

O spunem fățiș și direct. N-am putea fi acuzați că suntem prietenii lui Mohammad Murad, există un proces pe rol între investitor și redacția noastră, prin care ni se cer daune de 100.000 de euro. 

Dar așa ceva, un asemenea sistem, n-am mai văzut din anii 90.