VERGIL CHIȚAC: "Voi face tot ce ține de mine" STELIAN ION: "Chițac are probleme de integritate"

Conform rezultatelor din acest moment, Vergil Chițac este noul primar al Constanței cu 27.571 de voturi, urmat de Stelian Ion de la USR-PLUS cu 23.528 de voturi,  în timp ce fostul primar Decebal Făgădău s-a poziționat pe locul trei cu 23.411. Câteva aspecte demne de subliniat:

- bătălia cea mare s-a dat pentru pe locul secund, între Stelian Ion și Decebal Făgădău fiind o diferență de doar 117 voturi.

- diferența totală dintre câștigătorul Chițac și fostul primar Făgădău este de 4160 de voturi.

Cu alte cuvinte, am avut un joc foarte complicat la Constanța, iar încredere electoratului pare destul de fragilă vând în vedere rezultatele obținute de cei trei.

În acest context toată lumea a așteptat azi, mai mult sau mai puțin cu sufletul la gură, declarațiile reprezentanților PNL și USR. 

Vergil Chițac a posta un scurt mesaj aproape de orele 12 fix de muțumire, după cum urmează:

"Dragii mei, ați avut încredere, iar pentru asta vă mulțumesc din suflet. Începând de astăzi, PSD e istorie în orașul nostru. Felicitări tuturor constănțenilor care au ieșit la vot și au transmis un mesaj cât se poate de clar întregii clase politice. Acest rezultat ne arată limpede direcția în care trebuie să mergem și vă asigur că voi face tot ce ține de mine pentru a ne ține tinerii acasă și a readuce acest oraș acolo unde îi este locul. Primul pas a fost făcut, iar acum îi chem alături pe toți cei care și-au dorit schimbarea, indiferent de convingerile politice. Începând de astăzi, împreună construim Constanța Puternică!"

După cum se observă postarea amiralului în rezervă nu oferă nimic special, sau vreo noutate, față de limbajul de lemn folosit în campania electorală. În plus, cei care-i administrează contul de Facebook au ținut să răspundă tuturor mesajelor primite pe pagina de socializare în urma postării.

De partea cealaltă, Stelian Ion a declarat că liberalii "au dat gol cu mâna" și că Vergil Chițac are probleme de integritate. În acest context Stelian Ion a ținut să reamintească că amiralul are deja o plângere penală la parchet și o sesizare la Agenția Națională de Integritate. 

"Ne-am luptat cu un balaur cu două capete. Au reușit să impună un candidat la Constanța care a și câștigat. Cei din echipa lui echipa lui Vergil Chițac ne-au vânturat minciuni. Au spus că doar ei s-au luptat cu Decebal Făgădău. O minciună. Mulți au migrat de la noi la PNL în disperare de cauză.

Avem mari rezerve față de Chițac în privința integrității. Vom vedea dacă își va termina sau nu mandatul având aceste probleme de integritate.

A fost sesizat parchetul și Agenția Națională de Integritate, și acesta este un aspect. Mulți liberali sunt supărați. Vom colabora cu consilierii locali PNL. Vergil Chițac a scris multe bazaconii și a făcut multe promisiuni deșarte. Mulți au votat Chițac în disperare de cauză" a susținut Stelian Ion

Mai jos avem conferința USR cu declarațiile lui Stelian Ion și Remus Negoi