SCANDAL ÎN PORT. Firmele de pilotaj își cheamă oamenii la protest împotriva ministerului transporturilor

În această seară redacția noastră a intrat în posesia unui anunț postat pe grupul de WhatsApp al piloților maritimi, din care rezultă că reprezentanții firmelor de pilotaj își cheamă angajații, joi și vineri, la un PROTEST în fața sediului CN Administratia Porturilor Maritime SA.

Redăm integral conținutul mesajului:

"Salut colegi.

Joi 15.10 și vineri 16.10 2020 va avea loc Mitingul de protest în fata clădirii APMC prin care solicitam abrogarea OMCTI 990/2020 prin care se dorește preluarea serv. Pilotaj nave maritime de către Administrație.

Pentru acest lucru adunarea pilotilor se va face la ora 09.45 în fata Seamens Club în ținută de pilot cu dsapca și masca. Se vor respecta normele de siguranță sanitara și distanțare sociala,astfel încât la ora 10.00 ne vom deplasa în fata sediului Administrației pentru protest. Restul informațiilor le veți primi pe parcursul mitingului. VA RUGAM SA PARTICIPATI CU  TOTII PENTRU A ARATA CA SUNTEM HOTARATI. SEARA BUNA"

Context

Încă de la începutul acestui an, Ministerul Transporturilor a pus în dezbatere un poriect de ORDIN al ministrului pentru “stabilirea porturilor și a căilor navigabile interioare pentru care serviciul de pilotaj al navelor maritime și fluviomaritime este obligatoriu și a modului de derulare a acestui serviciu.”

Prin acest ordin guvernul Orban prin CN APM intenționează să-și organizeze propriul corp de piloți maritimi, fără să mai fie nevoie ca Administrația Porturilor Maritime SA să apeleze la serviciile unor firme de pilotaj, așa cum se întâmplă în prezent.

S-a ajuns la această soluție aproape disperată deoarece ministerul a constatat o degradare accentuată a calității serviciilor de pilotaj, manifestată printr-o scădere a siguranței navigației în porturile noastre în ultimii 20 de ani.

Cazul navei “Queen Hind” reprezintă poate cel mai bun exemplu despre modul în care firmele de pilotaj înțeleg să-și asume responsabilități în privința siguranței navigației.

Reamintim că animalierul “Queen Hind” e eșuta cu pilot la bord, pe data de 24 noiembrie 2019, în bazinului Portului Midia. La momentul producerii sinistrului la comanda navei se afla un pilot maritim în vârstă de 67 de ani, pe numele său Rusu Ieronim Florin, angajat al firmei de pilotaj MARITIME PILOT SRL – societate membră a Asociației Piloților Maritimi din România “EUXIN PILOT.”

Nava Queen Hind
Nava Queen Hind

Cine nu vrea ca pilotajul să ajungă în mâinile administrației port?

Exact aceste firme de pilotaj, reunite în trei asociații profesionale după cum urmează:

  • Asociația piloților maritimi „Euxin Pilot”,
  • Asociația piloților maritimi independenți „Tomis” și
  • Asociația piloților maritimi „Trident.”

Mai trebuie spus că în toată Europa, și-n întreaga lume, serviciul de pilotaj este considerat de interes public, nefiind supus unui regim concurențial, situație în care ministerul transporturilor nu-și mai dorește implicare unor firme private în acest domeniu sensibil de activitate.

Prin Referatul de aprobare al Ordinului amintit se axplică negru pe alb faptul că “serviciul de pilotaj presupune un proces de decizie cu privire la manevra navei în condiţii de siguranţă în zona portuară/cale navigabilă” iar actuala situție compromite siguranța navigației.

Pentru a asculta toate părțile implicate, vineri 10 aprilie, ministerul a organizat o ședință de dezbatere publică în sistem de videconferință (prin serviciul Zoom), la care au participat următorii: din partea ministerului Octavian Hagiiani – secretar de stat, Mircea Toader – consilierul ministrului, Gabriela Murgeanu – director al direcției transport naval, alături de Carmen Bucur și Cristina Coruț de la Consiliul Concurenței.

Din parte companiilor de pilotaj și a socității civile au participat Asociația piloților maritimi independenți „Tomis” reprezentantă de Alper Ramazan, Asociația piloților maritimi „Euxin Pilot” reprezentată de Sergiu Floca președintele asociației, și Constanța Port Business Association reprezentată de avocatul Lucian Danilescu și consultantul Ștefan Muntoiu, precum și alții.

În cadrul videoconferinței reprezentanții organizației patronale Constanța Port Business Association care reunește cele mai importante firme din Portul Constanța, au susținut că serviciile de pilotaj sunt prea scumpe și total nesigure:

“Vă putem spune că datorită afilierii existente în portul Constanţa între pilotaj şi remorcaj, datorită lipsei de responsabilitate din portul Constanţa, care se întâmplă datorită faptului că nu se ştie în cazul în care se întâmplă un incident cărui factor să se adreseze armatorii şi proprietarii mărfii... Din aceste cazuri cota serviciului de siguranţă ca şi tarif este considerabil mare, aproape dublu faţă de celelalte porturi cu care ne putem compara” a explicat Ștefan Muntoiu.

Cu alte cuvinte, operatorii și armatorii care folosesc Portul Constanța își dorect costuri mai mici pentru serviciile portuare în general, iar aici intră și pilotajul în mod particular, în timp ce firmele de pilotaj reunite în cele trei asociații amintite vor ca situația să rămână neschimbată.

Pentru cei interesați să urmărească argumentele părților implicate, Minuta ședinței din 10 aprilie este DISPONIBILĂ AICI.

APM Trident: "Ați inițiat NOAPTEA CA HOȚII un proiect de act normativ"

Pozițiile părților implicate sunt deosebit de contondente, dacă se observă limbajul folosit de reprezentanții celor trei asociații.

Astfel, într-un punct de vedere trimis ministerului de Ioan Claudiu Dobre de la Asociația Trident, oficialii ministerului transporturilor sun acuzați de hoție.

Mai exact, APM Trident susține că ordinul de ministru pus în dezbatere prin care se intenționează ca Administrația Porturilor Maritime SA să-și organizeze o structură internă pentru serviciile de pilotaj a fost făcut “NOAPTEA CA HOȚII”

“Ati inițiat NOAPTEA CA HOȚII un proiect de act normativ fără să respectați termenele legale, fără să faceți anunțul în mass-media, fără să informați asociațiile profesionale, în speranța că va trece neobservat” susține Ioan Claudiu Dobre de la Asociația Trident. Documentul trimis ministerului de APM Trident poate fi CONSULTAT AICI.

Și cei de la Asociația piloților maritimi independenți „Tomis” prin Radu Horea Dan au exprimat un punct de vedere la fel de intransigent ca și cei de la Euxin.

Aceștia consideră că singura formă acceptată de prestare a serviciului de pilotaj este actuala, oricare altă variantă fiind exclusă fără discuții, după cum urmează:

Vă rugăm să luați act de poziția unanimă a membrilor Asociației Piloților Maritimi Independenți "TOMIS" exprimată in adunarea generală din data de 04.02.2020, care consideră că singura formă acceptată de profesia de pilot de nave maritime pentru derularea serviciului de pilotaj nave maritime in porturile maritime românești este cea actuală, prin operatori economici autorizați in condițiile actualei reglementări.” Pledoaria celor de la Asociația TOMIS este DISPONIBILĂ AICI.

Corpul piloților maritimi este îmbătrânit, navele sunt vechi

Din informațiile pe care le deținem, firmele de pilotaj adună în acest moment în jur de 250 de angajați, dintre care doar 130 sunt piloți brevetați, iar dintre aceștia o bună parte au depășit vârsta de 60 de ani. 

"Pe perioada funcționării în monopol, cât și după aceea, în celebra soluție pe bază de ROTAȚIE a prestatorilor, acest serviciu a fost în continuă degradare. Cu excepția câtorva remorchere de putere mică, care au fost achiziționate drept construcție nouă, restul, în proporție de 90%, sunt remorchere care însumează ca vechime 1000 de ani. Calitatea prestației este una slabă, beneficiarul - comandantul navei/agentul de navă - naevând nici o posibilitate de a selecta prestatorul sau măcar utilajele pe care le va avea la dispoziție la manevră" notează Ioan Tăuș, directorul general al Midia Marine Terminal SRL, într-o adresă trimisă ministrului transporturilor DISPONIBILĂ AICI

Adresa MMT catre ministrul transporturilor
Adresa MMT catre ministrul transporturilor