Celebrul chirurg Octavian Unc internat în stare gravă la ATI din pricina Covid-19

Prof. Univ. Dr. Unc Octavian Dumitru se află internat de cel puțin patru zile în secția ATI a Spitalului Județean din Constanța.

Din informațiile pe care le deținem pe surse, chirurgul Octavian Unc s-ar fi prezentat marți la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța în stare destul de gravă cu simptome specifice persoanelor bolnave de Covid-19.

Acesta avea febră mare și stare generală alterată fiind intubat și internat în scurt timp în secția ATI a unității spitalicești. După cum se știe, bolvanii de Covid-19 sunt transferați în mod obișnuit la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, dar din motive pe care le putem doar presupune acesta a rămas internat în Spitalul Județean.

Informația a fost confirmată în urmă cu o oră printr-o postare pe pagina oficială de Facebook a Doctorului Unc, după cum urmează:

"Profu’ Unc trece acum prin momente dificile. Haideți toți, fiecare după cum putem, să ne rugăm împreună în această seară. 5 minute, între 00:00 - 00:05, pentru noi nu sunt multe, dar pentru dânsul sigur vor reprezenta mult! Dumnezeu să-i dea multă sănătate"

Pe de altă parte, legat de situația de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța informațiile care ne vin, deasemenea pe surse, sunt deosebit de îngrijorătoare: personalul medical este insuficient pentru a trata numărul tot mare de cazuri internate, iar tratamentele necesare lipsesc.

Cu alte cuvinte sistemul medical din Constanța se apropie cu pași repezi de colaps, iar lucurile se agravează de la o zi la alta.

Nici la Județean lucrurile nu stau mai bine, având în vedere că medicii au solicitat transferul doctorului Octavian Unc la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, însă au fost refuzați, pe motiv că nici la București nu mai sunt locuri disponibile.

Octavian Unc este născut pe data de 15 martie 1957 la Zărnești, județul Brașov.