Misterioasa moarte a Doctorului Unc. N-a murit de Covid-19 așa cum susține Spitalul Județean

Referitor la decesul chirurgului Octavian Unc, toată presa a dat copy-paste după comunicatul Spitalului Județean Constanța: "Covid-19 a învins din nou"

Moartea celui mai cunoscut chirurg a zguduit orașul de la malul mării. Prof. Univ. Dr. Unc Octavian Dumitru a murit în această dimineață în brațele colegilor săi din Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Avea doar 63 de ani. 

Din păcate ne este servită doar o jumătate de adevăr. În comunicatul spitalului nu ni se spune de câte zile era internat Octavian Unc la secția ATI. Nu se spune care a fost diagnosticul la internare, pe lângă faptul că a ieșt pozitiv la testul pentru Coronavirus.

Și-n ultimă instanță nu cunoaștem nici cauza reală a morții. În schimb, din comunicatul spitalului se înțelege că decesul a survenit din pricina infectării cu SARS-Cov2. Asta au simțit colegii celui decedat că e important să ni se spună. Oare de ce?

Noi am aflat pe surse încă de marți că renumitul chirurg se afla internat în stare gravă la Spitalul Județean, fiind intubat. Aceleași surse afirmau că este vorba de Covid-19, și că pacientul s-ar fi prezentat cu febră mare la UPU.

Din motive legale privind Regulamentul General de Protecția Datelor cu caracter personal, nimeni nu putea infirma sau confirma oficial informația, așa că am preferat să-i respectăm profesorului intimitatea și să nu scriem absolut nimic. 

Rudele și apropiații săi au anunțat despre problemele de sănătate al doctorului Unc tocmai ieri seară, prin diverse postări pe FaceBook. Au trecut astfel cel puțin patru zile până când informația să devină publică. 

Azi, tot pe surse, am aflat că Octavian Unc ar fi suferit de ceva timp de o boală gravă, motiv pentru care a fost operat în noapte de joi spre vineri, intervenția fiind realizată cel mai probabil ca o ultimă încercare a colegilor săi de a-i salva profesorului viața. 

Cu toate acestea azi spitalul ne-a informat că Octavian Unc ar fi murit de Covid-19, informație cel puțin ciudată având în vedere contextul expus anterior privind starea de sănătate pacientului.

Este legitim deci să ne întrebăm dacă Octavian Unc a murit de Covid-19 sau cu Covid-19?

Actuala catastrofă sanitară obligă autoritățile la prudență, situație în care opinia publică trebuie să fie corect informată, mai ales atunci când discutăm de persoane publice sau cu mare notorietate precum Prof. Octavian Unc. Dumnezeu să-l ierte!

Etichete: