De ce ne mint liberalii? Câte autorizații de construire a emis Primăria Constanța în fiecare lună a acestui an

Asistăm, pe ultima sută de metri a mandatului Făgădău, în fruntea Primăriei Constanța, la manipulări grosiere, menite să-l transforme pe fostul primar într-un adevărat diavol, în ochii constănțenilor. Pe viitor aceste manipulări vor continua. Ele au rolul de a distrage atenția de la faptul că liberalii, abia instalați, vor avea reale dificultăți în a pune lucrurile în mișcare. Vom vedea, foarte des, trimiteri la greaua moștenire, așa cum suntem obișnuiți de fapt.

Una dintre manipulările care a circulat cel mai bine zilele acestea a fost legată de numărul de autorizații de construire emise de Primăria Constanța în ultima lună de mandat. Ni s-a spus, tendențios, că numărul a fost foarte mare, fără însă a ni se oferi o comparație cu lunile trecute, pentru că ... nu-i așa, doar în acest fel poți avea un tablou real al situației. Comparația însă, ar fi distrus manipularea. Iar noi o facem astăzi, pentru că nu ne place să fim intoxicați. Haideți să vedem. 

La finalul lunii ianuarie, anul 2020, Primăria Constanța bifa autorizația cu numărul 223.

La finalul lunii februarie, ajungeam la 402 autorizații. Adică fuseseră emise 179 de autorizații.

La sfârșitul lui martie, 600 de autorizații. Adică, în luna martie, 198 de autorizații.

Aprilie, la final, autorizația cu numărul 704. Bifăm 104 autorizații. Eram deja în plină pandemie. 

Mai, final, autorizația 829. Adică 125 de autorizații emise în luna mai. 

Autorizația cu numărul 920 la finalul lunii iunie. 91 de autorizații în iunie. 

Autorizația 1017 în iulie. 97 de autorizații în iulie. 

Autorizația 1187 la sfârșit de august. 170 de autorizații emise în august. 

Autorizația 1353 la sfârșitul lui septembrie. 166 de autorizații în septembrie.

Și ajungem la luna octombrie, cea în care i se reproșează fostului primar că ar fi semnat tone de autorizații, grăbit, pentru a ajuta pe unul și pe altul, știind că pleacă. La sfârșitul lunii octombrie notăm autorizația cu numărul 1467. Adică în luna în care Decebal Făgădău a știut că pleacă, a semnat 114 autorizații. Adică mai puțin decât în multe dintre lunile trecute. Nici vorbă de mii de autorizații cum vor să ne lase să credem domnii liberali.  

Și, pentru că ne place să ne facem treaba profesionist, până la capăt, am analizat un pic autorizațiile semnate în ultima lună de mandat a administrației Făgădău. 

Un Kaufland pe bulevardul Tomis, un balon peste un teren de tenis în Mamaia, lucrări de reabilitare la liceul Auto, o biserică, 22 de autorizații de branșare gaz la asociații de proprietari, 13 autorizații alimentare curent electric, consolidare mal în faleză nord, amenajare fațadă la UMC, câteva străzi ce se vor asfalta, modernizarea unei creșe, trei autorizații pentru administrația Portului și o autorizație pentru că un domn vrea să-și schimbe culoarea casei. 

Cam astea sunt autorizațiile emise de Primăria Constanța în ultima lună. Așadar, domnilor liberali, mai ușor cu pianul pe scări că nu suntem toți fazani. 

Informațiile pe care vi le-am prezentat sunt publice și pot fi verificate ușor, accesând următorul link: http://www.primaria-constanta.ro/primarie/urbanism/UrbanismAC