Incompetența lui Chițac a aruncat instalațiile RADET în aer. Prietenii lui Făgădău de la CET și RADET au trecut în grup la PNL

Ce a făcut Vergil Chițac în prima sa zi de muncă? Din dorința de a părea primarul minune a ordonat ca din prima zi a lunii noiembrie toți constănțenii să aibă căldură în apartamente. Apoi a plecat să țină un discurs la o conferință, despre tehnologia 5g. Asta avea de făcut primarul în prima lui zi de muncă. Nu a mai contat că există anumite proceduri, la militari ordinul se execută, nu se discută. Așa s-a ajuns ca din graba de a furniza căldură, precum a ordonat primarul, sistemul RADET să colapseze.

Sunt în legătură permanentă cu administratorul special al Radet și nu e nici un motiv de îngrijorare. S-a întâmplat ce ne-am așteptat. Pentru a putea prepara simultan apă caldă și încălzire CET-ul ne-a mărit temperatura agentului termic de la 65 la 72 grade Celsius. Corespunzător s-a mărit și presiunea și unele tubulaturi au crăpat. Știm, intervenim la ele, schimbăm diafragmele în punctele termice...acționăm.

O să mai fie din astea. Ne pregătim să le depistăm rapid și să acționăm cu cât mai multe echipe de intervenție. În momentul acesta nu se poate face altceva. Sistemul de termoficare va fi refăcut cu prioritate. Seară bună!” 

Acesta a fost mesajul sictirit al noului primar Vergil Chițac. ”Ne așteptam”ne spune acesta. Deci știai că instalațiile RADET vor ceda și ai făcut-o cu bună știință. Asta se numește incompetență. Iar noi constănțenii plătim toate costurile. 

”O să mai fie de-astea”, ne spune din vila bine încălzită de la Eforie în care locuiește noul primar al Constanței. Te iei cu mâinile de cap. 

Administratorul special cu care spune primarul Vergil Chițac că este în legătură permanentă se numește Liviu Popa și este un personaj inventat de Făgădău. S-a retras din PSD și de curând a trecut cu cățel și purcel în tabăra noului primar, căruia i-a jurat credință. Verificați să vedeți cum l-a tăvălit Asociația ”Constanța Altfel” timp de patru ani. Acum însă a devenit ”administratorul special cu care primarul e în legătură permanentă”. Și care administrator special are 15.000 de lei salariul la falimentarul RADET, dar asta nu mai contează acum. 

Iar Liviu Popa nu e singurul care și-a găsit valențe liberale în povestea asta. Directorul CET, Dan Deaconescu, un individ care nu s-a arătat nici măcar o dată în public, plătit cu un salariu regesc de 30.000 de lei pe lună, s-a înscris în PNL chiar în campanie, aducând cu el 100 de angajați de la CET. 

Și uite așa, fost colaborator al lui Strutinsky și Dănuț Moisoiu, fost membru al Partidului Democrat și apoi al ALDE iar acum intrat brusc în PNL, Deaconescu va rămâne directorul CET încă patru ani.    

O întrebare, domnule primar Vergil Chițac. Cât vor plăti constănțenii pentru gigacalorie? Ne-ați comunicat sictirit despre țevile care v-au stricat weekendul, dar nu ne-ați spus costurile. Subvenție nu există. Vom plăti preț întreg, sau veți continua soluțiile lui Decebal Făgădău pe care până acum le criticați? În mandatul fostului primar gigacaloria costa 250 de lei. În mandatul dumneavoastră cât vom plăti, n-ar trebui să ne spuneți și asta?

Căldura nu putea veni de pe o zi pe alta. Erau necesare probe, nu s-au făcut. Era necesară o revizie, nu s-a făcut nici aia. Trebuia stabilit prețul de vânzare către populație și apoi stabilită subvenția, alocarea subvenției, sursa de finanțare. Nimic. 

Întâi dăm drumul la căldură, de pe o zi pe alta, să dea bine la imagine, populist, iar apoi suportăm consecințele nefaste. Dumnezeu cu mila!

Administrație de nota 10? Nu prea.