Gașca Ovanesian-Chițac-Tatu l-a mutat pe arhitectul șef Petrică de la Eforie la Constanța

După ce fostul arhitect-șef al Constanței, Radu Mihai Vânturache și-a dat demisia, și-n contextul reorganizării direcției urbanism, noua administrație s-a gândit să-l aducă pe Petre Dan Leu pe postul de architect-șef.

Dan Leu este nimeni altul decât actualul architect-șef al primăriei Eforie, unde lucrează încă din perioada în care administrația era condusă de răposatul  primar PSD, Ovidiu Brăiloiu.

Desigur, faptul că actualul primar Vergil Chițac este tot din Eforie, poate fi o coincidență mai apropiată de sfera paranormalului, care ne învață cum gândurile noastre se pot materializa devenind realitate.

Constanța a devenit de ani de zile un județ al coincidențelor, mai ales când discutăm despre politică și administrație.

Și tot ca o coincidență, tot în Eforie domiciliază și actualul șef al PNL Constanța, Bogdan Huțucă, la fel și Daniel Gigi Tatu, nașul de cununie al fiicei lui Gabriel Comănescu, impus la alegeri consilier local pe lista liberalilor. 

Eforie este locul în care avocata Felicia Ovaneasian a făcut tranzacții cu terenuri, legate obmbilical de familia Brăiloiu. Tot acolo își are vila și fostul șef al Marinei Militare, amiralul Gheorghe Marin, numit de Traian Băsescu șef al Statului Major al Armatei.

Despre amiralul Marin de la Eforie, fostul șef al lui Vergil Chițac, istoricul Marius Oprea scria în cartea sa “Adevărata față a lui Traian Băsescu” publicată în 2012, la Editura Jurnalul, următoarele:

“Corneliu Idu, fostul director NAVROM  prin firma Octogon, a primit contracte de reparaţii pentru navele Albatros, Mărăşeşti şi bricul Mircea, care se ridicau la peste 100 miliarde lei vechi (la nivelul de curs din 2005), reparaţiile fiind, după un vechi obicei, suprafacturate, iar lucrările mult tergiversate. Contractele i-au fost atribuite prin încredinţare directă de Gheorghe Marin, comandantul flotei militare, protejatul preşedintelui Băsescu.

Gheorghe Marin, cel atât de darnic cu omul de afaceri Idu, a fost numit de Preşedintele Băsescu în fruntea Marelui Stat Major al Armatei, a fost avansat la gradul de amiral şi a devenit, după dezvăluirile din presă deja citate, posesorul unei superbe vile la Eforie Nord.”

Petrică, de la Eforie la Constanța

Trebuie menționat că arhitectul Petrică de la Eforie n-a dat încă un concurs pe post, dar se pregătește asiduu de vreo lună de zile.

Astfel, pe data de 11 noiembrie, Petrică a formulat o cerere către Registrul Urbaniștilor din România (RUR) pentru a participa la examenul de atestare pentru ocuparea funcției de arhitect șef al municipiului Constanța.

După ce i-a fost admisă cererea, pe 19 noiembrie, Petrică a fost declarat admis la examenul de atestare a persoanelor care intenționează să ocupe temporar funcția de arhitect șef.

Acum, dacă toată lumea știe deja cine va fi arhitectul-șef al Constanței, mai are rost să dea și concurs? La ce bun atâtea formalități?

Să lăsăm gruparea PSD Eforie - Chițac să-și pună favoritul în funcție, pentru ca orașul nostru să devină în sfârșit unul “de nota 10” așa cum s-a promis.