Primăria Ovidiu a alocat 200.000 lei pentru bursele elevilor, cadouri pentru copii și tichete pentru pensionari

,,În fiecare an, în pragul sărbătorilor, încercăm să oferim o bucurie tuturor categoriilor de persoane defavorizate dar și copiilor din Ovidiu, Poiana și Culmea. Astfel, cu ajutorul sponsorilor dar și din bugetul local, am reușit în această perioadă dificilă, să alocăm suma de 203.050 lei pentru acordarea burselor pentru elevi și profesori, tichete sociale pentru pensionari cu venit mai mic de 1000 lei, persoane cu venit minim garantat și cu dizabilități, dar și cadouri pentru toți copiii de la grădiniță până la clasa a 8-a, constând în dulciuri și cărți pe diferite grupe de vârstă într-un parteneriat încheiat cu Editura Litera.

Pentru că traversăm o perioadă dificilă și copiii sunt acasă, desfășurând cursurile online, ne-am organizat și împreună cu voluntari vom ajunge acasă la aproximativ 1400 de copii, echipele fiind organizate și instruite să respecte toate măsurile de igienă și distanțare conform reglementărilor în vigoare.

Indiferent de situația prin care trecem, consider că prioritatea noastră trebuie să fie investițiile în copii, să încurajăm actul educațional dar și performanțele școlare.

Urez și pe această cale Sărbători Fericite tuturor locuitorilor din Ovidiu, Poiana și Culmea.  Vom petrece aceste sărbători într-un mod atipic, dar îi îndemn pe locuitori să respecte normele impuse de această pandemie, să fim cumpătați și să nu-i expunem pe cei dragi și mai ales pe cei în vârstă, iar în scurt timp să putem reveni la o situație de normalitate.

Îi asigur pe cetățeni că suntem pregătiți pentru sezonul rece și am întocmit planul de intervenție în cazul în care vom avea ninsori și totodata am creionat planul de investiții pentru anul 2021.’’, a declarat primarul orașului Ovidiu, George Scupra.

 

Grila pentru acordare burse este:

 • pentru media generală între 9 - 9,49 : 200 lei / elev
 • pentru media generală între 9,50 - 9,99: 300 lei/ elev
 • pentru media generală 10 : 500 lei
 • pentru premiile obținute la olimpiadele județene și naționale ( loc I: 300 lei, locul II: 200 lei, locul III: 100 lei)

Astfel au fost acordate burse în valoare de 62400 lei după cum urmează:

 1. Liceul Tehnologic ‘’Ion Podaru’’
 • burse de merit pentru 126 de elevi ( din care 1 elev cu media generală 10)
 • burse pentru olimpiade și concursuri naționale au fost acordate pentru 31 elevi și 4 profesori
 • Total cuantum burse: 39000 lei

 

 1. Școala Gimnazială Nr.2 ‘’Poet Ovidiu’’
 • burse de merit pentru 85 de elevi ( din care 1 elev cu media generală 10)
 • burse pentru olimpiade și concursuri naționale au fost acordate pentru 11 elevi și 2 profesori
 • Total cuantum burse: 23400 lei