Un proiect inițiat de Făgădău îl obligă pe Vergil Chițac să-și taxeze sponsorul. Gabriel Comănescu, supraimpozitat de Primărie

Odată cu instalarea în funcția de primar al municipiului Constanța, în 2016, Decebal Făgădău s-a lovit de problema imobilelor lăsate în paragină, problemă vizibilă în tot orașul.

Problema a deranjat, mai ales pentru că multe dintre aceste imobile sunt clădiri de patrimoniu, care ar trebui să fie îngrijite de proprietarii lor, pentru a da o altfel de față orașului Constanța. 

La momentul acela, singura soluție pe care primarul Decebal Făgădău a găsit-o pentru a sili proprietarii ruinelor din Constanța să ia măsuri, a fost să le ridice impozitul acestora. O măsură nouă, pe care niciun edil nu o mai luase până în acel moment.

Astfel, procedura a fost pusă la punct și Poliția Locală trimisă la treabă să identifice toate dărăpănăturile de acest gen. 

Printre ele, întâmplător sau nu, Poliția Locală a identificat și celebra Casa cu Lei, din Piața Ovidiu, aflată în proprietatea firmei Vega Turism S.A., companie controlată de mogulul petrolului Gabriel Comănescu.

În luna septembrie a anului 2019, proprietarul frumoasei clădiri a fost somat de reprezentanții Poliției Locale să ia măsuri de întreținere pentru imobilul aflat într-o avansată stare de degradare, somație pe care însă Gabriel Comănescu a ignorat-o complet. 

Respectând procedura obișnuită, Poliția Locală a întocmit un raport, prin care îl anunță pe Vergil Chițac, noul primar, că este necesară o surpraimpozitare, moment în care amiralul s-a trezit într-o situație ingrată.

Putea să ignore solicitarea Poliției Locale, având în vedere că discutăm despre principalul său susținător, dar ar fi riscat ca povestea să iasă la iveală și să fie implicat într-un veritabil scandal public sau să procedeze așa cum a și făcut-o și să meargă mai departe cu procedura, inițiind un proiect prin care solicită Consiliului Local să aprobe această mărire a impozitului cu 300 %. 

Primarul a procedat corect și astfel, în urma unei inițiative gândită de Făgădău se află astăzi în postura de a-și amenda propriul finanțator.

Să nu uităm că firma care deține Casa cu Lei este exact aceeași firmă care deține spațiul în care s-a aflat, timp de patru ani, biroul parlamentar al senatorului Vergil Chițac.

Interesant este că deja, prin anumiți apropiați ai primarului, se încearcă inocularea ideii ”Chițac îl amendează pe Comănescu”, pentru a părea că inițiativa i-a aparținut chiar actualului primar și a-i oferi acestuia un capital de imagine, după scandalurile în care a fost implicat în ultima vreme. 

Caragheorghe vrea și el imagine

Și tot în goana după capital de imagine sunt și USR-iștii. Unul dintre liderii lor, dacă se poate spune așa, Dumitru Caragheorghe, posta în cursul serii trecute, pe Facebook, detalii despre această inițiativă, întrebând publicul ce clădiri ar mai dori să fie supraimpozitate. Ca și cum inițiativa aparține USR, e născută de două zile, iar noi toți suntem niște proști. Nu suntem, domnule consilier. 

Citiți și: https://constanta.ro/2016/04/04/sponsorul-lui-vergil-chitac-milionarul-gabriel-comanescu-stapanul-ruinelor-din-piata-ovidiu/