Începe vaccinarea la Constanța. 155 de cadre medicale din Spitalul de Boli Infecțioase vor fi vaccinate pe 27 decembrie

Prin intermediul unui comunicat de presă trimis seara trecută, Prefectura Constanța anunță că pe data de 27 decembrie urmează să fie vaccinate 155 de cadre medicale din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța. 

Comunicatul precizează că aceste date sunt într-o continuă dinamică, și este posibil să apară unele modificări, în sensul în care numărul de persoane vaccinate poate fi mai mare sau mai mic, după cum urmează:

INFORMARE DE PRESĂ
23 decembrie 2020

În data de 27 decembrie a.c., în baza tranșei simbolice de 10.000 de doze de vaccin primită de România, vor fi imunizate 155 de cadre medicale din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Acest pas reprezintă FAZA 0 a campaniei de vaccinare în care sunt incluse 10 unități medicale din toată țara: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov, Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș“, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“ Craiova, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr Nicolae Rușdea” Baia Mare, Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș“ Timișoara.

Vaccinarea împotriva COVID-19 în România se va realiza în trei etape, în care vor fi imunizate grupele populaționale, după cum urmează:
Etapa I - lucrătorii din domeniul sănătății și social - sistem public și privat (în județul Constanța sunt incluse 6 spitale: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța, Spitalul Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Gafencu” Constanța, Spitalul Municipal Medgidia și Spitalul Municipal Mangalia);
Etapa a II-a - populația cu grad ridicat de risc, lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale;
Etapa a III-a - populația generală.

În schema inițială, pentru etapele II și III, la nivelul județului Constanța a fost estimat un număr maxim de 36 de centre de vaccinare, dintre care 17 în municipiul Constanța. În urma analizelor făcute de specialiști, este posibil ca numărul centrelor să se modifice. O situație finală a centrelor de vaccinare va fi comunicată ulterior.

NOTĂ: Datele prezentate sunt într-o continuă dinamică, astfel că, la următoarele comunicări pe această temă, pot apărea modificări.

INSTITUȚIA PREFECTULUI - JUDEȚUL CONSTANȚA