O navă comandată de un român a salvat zece naufragiaţi din ghearele ciclonului Krovanh

Sindicatul Liber al Navigatorilor a transmis ieri seară, că nava JPO Pisces, pavilion Liberia, aflată sub comanda românului Constantin Dinu, se afla în marş din Singapore spre China, când a fost contactată pe data de 22 decembrie, prin Avertismentul de Navigaţie 447 primit prin Navtex de la Hainan MSA China (Centru de Coordonare căutare şi salvare pe mare) pentru a  participa la operaţiunile de căutare şi salvare a echipajului navei Dong Yang,  care-și abandonase nava lovită de ciclonul Krovanh.

Echipajul format din opt filipinezi şi doi chinezi au reuşit să se urce într-o plută de salvare a navei Dong Yang lovită de ciclon, dar au rămas fără comunicare.

În urma apelului, pe lângă nava JPO Pisces au mai fost îndreptate către această operaţiune şi alte două nave, Nordic Bulker şi Al Samrya.
 
„După aproximativ 12 ore de căutare, nava comandată de românul Constantin Dinu a reuşit găsirea plutei de salvare cu cei zece naufragiaţi care erau epuizaţi, cu semne vizibile de slăbiciune.  Operaţiunea de preluare a celor zece navigatori care abandonaseră nava Dong Yang s-a desfăşurat cu greutate din cauza vântului puternic şi mării agitate (în zonă, ciclonul Krovanh era în plină manifestare). Cu multă responsabilitate şi pregătire, echipajul navei JPO Pisces a reuşit să îi îmbarce pe toţi cei zece navigatori în siguranţă şi să le dea ajutorul şi monitorizarea necesare în astfel de cazuri. Nava s-a îndreptat către portul Yantian (China) pentru descărcare şi debarcarea celor salvaţi”, se arată în comunicatul Sindicatului Liber al Navigatorilor. 
 
 
Sursa citată menţionează că în urmă cu 31 de ani Constantin Dinu, pe când era tânăr ofiţer, a reuşit să se salveze după ce nava pe care se afla s-a scufundat în urma unei furtuni. 
 
„Acum 31 de ani, pe data de 24 decembrie 1989 comandantul Constantin Dinu, pe atunci tânăr ofiţer,  se afla pe nava Topoloveni care, lovită de furtună, s-a scufundat în largul Golfului Muros din apropierea capului Finisterre (Spania) cu 28 de navigatori români la bord. 14 dintre ei s-au salvat, 13 fiind daţi dispăruţi şi unul fiind găsit înecat. Constantin Dinu a fost printre cei norocoşi care au supravieţuit acestui tragic accident. Întâmplător sau nu, în jurul aceleiaşi date, dar cu 31 de ani mai târziu, acelaşi Constantin Dinu, de data aceasta comandantul navei, a participat la salvarea a zece navigatori din ghearele morţi”, a mai transmis Sindicatul Liber al Navigatorilor. 
 
La bordul navei JPO Pisces se mai află un român, ofiţerul mecanic Gheorghe Marius Andrei.