Comănescu a cumpărat o platformă la preț de fier vechi. În Marea Neagră merge orice!

Omul de afaceri Gabriel Valentin Comănescu a achiziționat săptămâna trecută platforma de foraj pentru apă adâncă GSF Development Driller II (IMO 8765515).

Această platformă se află de șase ani în apele teritoriale ale României, unde a fost operată de compania Transocean Ltd., în beneficiul rușilor de la Lukoil Overseas, pentru explorarea perimetrelor gazeifere Rapsodia și Trident din Marea Neagră.

Potrivit unor surse citate de DobrogeaLive.ro platforma a fost achiziționată cu doar 10 milioane USD, și urmează să fie utilizată de firmele lui Comănescu la activitățile de foraj în perimetrul „Neptun Deep” pe care statul român urmează să-l preia de la ExxonMobil.

GSF Development Driller II are 18 ani vechime, fiind lansată la apă în anul 2003 la șantierele PPL Shipyard din Singapore.

GSF Development Driller II
GSF Development Driller II

Așa cum aflăm de la Offshore Engineer, fiind vorba de o platformă veche, cei de la Transocean luaseră în calcul încă din primăvara acestui an, fie s-o vândă, fie s-o dezasambleze într-un mod în care să nu afecteze mediul înconjurător.

Între timp s-a găsit totuși un mușteriu, în persoana lui Gabriel Comănescu de la Grup Servicii Petroliere, cunoscut amator de chilipiruri.

Pentru această achiziție Comănescu a împrumutat de la bancă cele 10 milioane USD, și urmează să mai împrumute probabil, având în vedere că platforma necesită investiții substanțiale în vederea obținerii noilor clasificări și avize de la autorități.

Merită reținut și faptul că, platforma GSF Development Driller II alături de Deepwater Horizon, ambele aflate atunci în administrarea companiei Transocean, a fost implicată în aprilie 2010 în celebrul scandal de poluare din Golful Mexic.

După ce pe 20 aprilie 2010, aflată la 66 km de țărmul statului Louisian platforma Deepwater Horizon a explodat, unsprezece lucrători fiind omorâți pe loc, guvernul american a declanșat o anchetă care avea să demonstreze că și GSF Development Driller II are probleme tehnice.

Pentru cei interesați, raportul US Department of The Interior Minerals Management Service privind situația GSF Development Driller II este DISPONIBIL AICI.

Acest accident din 2010 produs în Golful Mexic a fost cel mai mare dezastru ecologic din istorie, după celebru Exxon-Valdez din 1989. Timp de 87 de zile a curs petrolul în apele Atlanticului, cu un debit de 80,000 de barili pe zi.