Solid House, cea mai apreciată împodobeală. O firmă din gruparea Mazăre a trișat pentru a câștiga concursul Primăriei

Știm deja cu toții, Vergil Chițac s-a dovedit un primar cu mentalitate de anii 80. Ceea ce nu e greu de înțeles, având în vedere că nu mai e de mult un om tânăr și că mare parte din viața lui se leagă de un sistem cazon, limitat, comunist. De aici și ideea cu care a venit la început de mandat prin care a solicitat agenților economici să împodobească pe banii lor zone din oraș, pentru că administrația condusă de el n-are de gând să facă asta. 

Să nu credeți că firmele s-au înghesuit la ușa Primăriei Constanța, după apelul public al primarului. A fost nevoie ca Ionuț Rusu, viceprimarul, să facă un veritabil trafic de influență și să-și sune toți cunoscuții din lumea afacerilor pentru a-i convinge să contribuie. Și ce să faci când te sună viceprimarul, nu e bine să-l refuzi că nu știi când mai ai nevoie de el. Așa că firmele au acceptat. 

Surprinzător, însă, multe dintre firmele care au acceptat să amenajeze zone din oraș pentru a câștiga simpatia noii administrații, au fost exact firmele cu legături adânci în gruparea infracțională patronată de Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu. 

Așa cum este MCF Construct 2000, un dezvoltator imobiliar ce a prosperat în mandatele lui Mazăre, construind în perioada 2000 - 2015 bloc după bloc. Un dezvoltator imobiliar care are mare nevoie să treacă bine în fața noilor șefi ai orașului, pentru a-și putea vedea liniștit de afaceri. Atât de mare e dorința acestei companii de a da bine în fața administrației și a constănțenilor, încât a recurs la o păcăleală pentru a părea că zona pe care a împodobit-o i-a dat gata pe constănțeni. Iată cum au stat lucrurile. 

Încercând să promoveze inițiativa și totodată să le facă reclamă sponsorilor, Primăria Constanța a organizat un concurs pueril, invitând constănțenii să voteze cea mai frumoasă ”împodobeală” din oraș, pe pagina de Facebook a instituției. 

La finalul concursului, firma MCF Construct 2000 adunase un surprinzător număr de 16.000 de likeuri, urmată pe locul secund de un alt dezvoltator imobiliar cunoscut, Solid House, la o diferență mare, cu doar 4000 de voturi. 

Urmărind comentariile celor care au votat, ne-am prins și care a fost șmecheria pusă la cale de reprezentanții MCF Construct 2000. Au promis unei asociații de îngrijire a câinilor vagabonzi din Călărași, că vor dona un euro pentru fiecare like primit în concurs. Având în vedere că organizația este urmărită de peste 300.000 de oameni, putem spune că dezvoltatorul imobiliar constănțean a scăpat ușor cu doar 16.000 de voturi. Care totuși nu veneau din partea constănțenilor. Un aranjament de prost gust pentru a câștiga concursul.

La final, Primăria Constanța a anunțat că Solid House este câștigătorul, trecând MCF Construct pe locul 2. Nu știm dacă Primăria Constanța a aranjat clasamentul așa de rușine că o firmă legată de Mazăre era în vârful clasamentului sau pentru că s-a prins de șmecheria pusă la cale. 

Solid House a câștigat cele mai multe voturi din partea constănțenilor, în timp ce MCF Construct 2000 va trebui să doneze 16.000 de euro asociației. Oare de ce să recurgi la o șmecherie atât de scumpă, doar pentru a câștiga un concurs banal pe pagina Primăriei Constanța?