Felicia Ovanesian a dat startul demolărilor. Primăria pune la pământ panourile publicitare

Felicia Ovanisian, noul city manager al Constanței, ne anunță cu mândrie că primăria a demarat campania de demolare a panourilor publicitare de pe Bulevardul Mamaia.

Informația a fost făcută publică pe contul de Facebook al Feliciei Ovanesian, și nu pe pagina Primăriei așa cum era normal.

"Ne luăm Constanța înapoi. Am început cu bulevardul Mamaia! Un an și jumătate de când toate panourile publicitare trebuiau desfințate, urmare a expirării contractului" a scris Ovanesian.

Aceste panouri aparțin societății Seaview Media SRL, deținută de omul de afaceri Ionuț Barbu. Contractul de exclusivitate pe care firma Seaview l-a avut cu primăria Constanța pentru publicitatea stradală a expirat în iulie 2019, și n-a mai fost prelungit. 

Postare FB, Felicia Ovanesian, 06.01.2021
Postare FB, Felicia Ovanesian, 06.01.2021

Problema panourilor a fost sesizată vara trecută și de liderul USR, Stelian Ion, care susținea că "situația este încurcată, iar panourile acestei firme nu au fost demontate nici până azi."

"În cei 15 ani, Primăria Constanța a pierdut foarte mulți bani încasând sume extrem de mici, în vreme ce firma, fără să facă mare lucru, și-a umplut conturile. Dincolo de spolierea banului public, autorizarea acestor panouri a fost ilegală pentru că s-a făcut pe durată nedeterminată, deși legea impune eliberarea unor autorizații provizorii. Pesemne că mafia mazăristă se credea veșnică la Constanța. Mai mult, panourile nu au inscripționat numărul autorizației și am primit sesizări că, în realitate, sunt mult mai multe panouri fără autorizație. De asemenea, numeroase panouri sunt amplasate în mod ilegal pe spațiile verzi, iar altele sunt puse în locuri care obturează vizibilitatea în trafic. I-am cerut primarului să ia urgent măsuri pentru desființarea acestora și pentru adoptarea unui nou regulament în conformitate cu legea actuală, care oricum este prea generoasă cu activitatea de publicitate stradală. Cunosc domeniul pentru că am propus mai multe amendamente la legile care-l reglementează, dar din păcate, au fost respinse, primând interesele băieților deștepți” a declarat Stelian Ion, în august 2020.

Surprinzător, însă, de când face parte din administrația locală constănțeană, USR nu a inițiat niciun proiect pentru demolarea panourilor stradale care deranjau foarte tare înainte de campania electorală. Oare de ce?