Gest incalificabil! Administratorul public al Constanței, Felicia Ovanesian, amenință public un agent economic cu controale

Modul în care decide să-și desfășoare activitatea noul City Manager al orașului frizează deja patologicul. Numai o minte bolnavă poate să acționeze cu ură, împotriva unui agent economic și mai ales împotriva cetățenilor orașului Constanța. 

Astăzi, Felicia Ovanesian ne-a servit o nouă lecție de ură. Pentru că mulți, foarte mulți constănțeni, au cerut ca roata de la Poarta 1 să fie lasată să funcționeze, răspunsul doamnei City Manager a venit prompt, plin de venin. 

”A început să mă frământe un gând! Roata panoramică ... autorizație de construire o avea? Că pe portalul Primăriei n-am auzit de Panoramica Transilvania. Și avizele mă interesează! Cele legale. Și mi-a mai venit un gând ... energia electrică .. unde s-au înțepat domnii? Și parcă nu am văzut contoar ... și nici facturi pentru utilități” spune Felicia Ovanesian pe contul ei personal de Facebook. 

Realizează cineva în ce situație ne aflăm? Un agent economic este șantajat, amenințat și avertizat public că urmează să i se controleze toate documentele, amenințările venind de la un oficial al Primăriei Constanța, doar pentru că acest agent economic este îndrăgit și sprijinit de constănțeni. 

Este foarte grav ceea ce se întâmplă, iar procurorii ar trebui să se uite un pic spre abuzul care vine de la Primăria Constanța. Vrei să controlezi un agent economic, ai toate pârghiile necesare pentru a o face și a-l sancționa. De ce să ameninți public cu controale? De ce să pornești un război public împotriva unui agent economic, din postura ta de City Manager? Așa ceva este jenant, abuziv și incalificabil!

Noul City Manager ar trebui să-și prezinte demisia imediat. Nu ne așteptăm însă la asta, ar însemna că are puțină onoare. 

Să ne întoarcem puțin în timp, înaintea campaniei electorale, la momentul în care Decebal Făgădău îl atacase pe mogulul Gabriel Comănescu. 

”Este pentru prima dată în istoria democrației când un primar vituperează la adresa unui privat, care desfășoară activitatea în raza autorității teritoriale pe care o păstorește. Ce să ai cu un om care dă locuri de muncă? Dacă un om vinde gogoși, are doi angajați, trebuie să îi mulțumești ca primar și în fiecare dimineață să cumperi o gogoașă! Nu pot să înțeleg… cum poți ca primar să te iei la trântă cu un privat? Eu nu am mai auzit așa ceva…”, a spus Vergil Chițac, pentru TOMIS NEWS, la acea dată. 

La doar câteva luni, mâna dreaptă a primarului amenință, public, un agent economic, cu controale. Așa ceva nu am văzut niciodată în 30 de ani, nici măcar pe vremea lui Radu Mazăre.