Actorul Marian Adochiței descrie experiența CoVid. ”Pentru mine a fost ca o gripă mai grea”

Iubitorii teatrului constănțean îl știu bine pe Marian Adochiței. Este unul dintre cei mai talentați actori din echipa Teatrului de Stat Constanța. După ce a trecut prin experiența CoVid, Marian Adochiței a povestit tuturor ce presupune această boală, printr-o postare în mediul virtual. 

”Poveste Covid.

M-am gandit ca daca toti am vorbi despre asta ar fi mai usor pentru cei ce trec sau vor trece prin aceasta viroza.
Nu stiu sigur de unde am luat virusul dar e clar ca daca nu plecam de sarbatori si stateam linistit acasa nu-l luam :)) Am ajuns intr-un loc unde lumea nu prea tinea cont de distantare si masti, nu din rautate dar nici nu pot sa spun de ce, inca nu inteleg. Ideea e ca m-am lasat influentat, pt ca altfel as fi fost un outcast si am lasat garda jos. Inevitabilul s-a intamplat si iata scriu povestea.
La indicatiile medicului de familie am sunat la 112 pentru un test Covid, mi-au facut doua, primul(cel rapid) a iesit pe loc negativ, al doilea in 2 zile pozitiv. Banuiam ca e pozitiv si am inceput tratamentul inainte sa-mi vina rezultatul pentru ca stiam ca poate sa intarzie.
Ziua 1:
Frisoane, transpirații, temperatură maxim 38
Dureri musculare, organic, de piele, de ochi, de cap(pulsatil, frontal sus migrat către spate).
Ziua 2:
Vertij puternic, fotofobie, miopie dublată.
Apatie, oboseală, orice mișcare te costă, stări mici de panica nocturnă cu dificultăți minore de respirație.
Ziua 3:
Ameliorare vizibila.
Ziua 4: lipsă gust miros, greata, junghiuri peste tot.
Ziua 5: mi-a trecut.
Tratament din prima zi de simptome.
Antibiotic 1/zi 7 zile
vitamina C,D
Uleiuri esențiale Fares, multe lichide.
E un virus dureros, asa l-as defini, te dor toate chestiile pe tine. Si iti afecteaza toate simturile, gust, miros, vedere, gandire, vorbire. Dar nu atat de dureros incat sa nu-l poti duce. Ca o gripa mai grea. Cel putin asa l-am simtit eu. Stim cu totii ca poate fi si mai grav sau de ce nu, asimptomatic. Care va stiti cu probleme de sanatate, nu va jucati cu el.
Este un virus pe care doar impreuna il putem invinge, dar stim cu totii ca nu suntem niciunii asa, noi asa ca oameni, nu suntem impreuna, in nimic, suntem niste straini. Niste straini carora nu ne pasa de aproapele nostru, de familie, nici macar de noi insine. Suntem tara lui "I don't give a fuck" si a lui "whatever".
Poate ca o sa ne treaca prin cap ca si noi am participat la aceasta viitoare victorie importiva acestui virus. In niciun caz. Medicii si oamenii care au facut vaccinul. Atat!
O chestie ironica, virusul vine de la animale. Animale pe care noi le omoram. 3 miliarde pe zi. TREI MILIARDE PE ZI.”, a povestit Marian Adochiței.