Să râdem cu Maricel Cîrjaliu. Primarul din Agigea e supărat pentru că nu poate restaura WC-ul lui Gheorghiu Dej

Alegerile locale sunt o loterie, fără doar și poate. E aproape imposibil să mai speri că oamenii dintr-o anumită localitate își aleg primarul în baza unor criterii de competență, după o analiză îndelungă. Primarii sunt aleși în baza unor simpatii personale și poate tocmai din acest motiv, ajung de multe ori într-o funcție despre care nu știu nimic. 

Mai greu de explicat este însă cazul lui Maricel Cîrjaliu de la Agigea. Fost milițian la circulație, în anii de aur ai comunismului și aflat acum la al patrulea mandat, câștigat la limită cu doar 30 de voturi în față, Cîrjaliu și-a dovedit din plin incompetența. E nevoie doar să te plimbi un pic prin comună, să admiri zecile de câini maidanezi, clădirile prăbușite, străzile neasfaltate, gunoiul neridicat ca să înțelegi că omul nu știe ce are de făcut în fruntea comunei.

Ca să nu mai spunem că Lazu, prima localitate după Constanța, nu are de atâția ani și ani un sistem modern de canalizare, atât de necesar oamenilor. 

Revenind, astăzi primarul Maricel Cîrjaliu și-a dat din nou în petec. Deși sunt atât de multe probleme de rezolvat în comună, Cîrjaliu și-a exprimat, printr-o filmare, supărarea că nu poate reabilita WC-ul lui Gheorghe Gheorghiu Dej. 

De unde să știe primarul din Agigea că acea micuță construcție nu are pic de valoare istorică și că ar trebui demolată rapid? Așa cum ne spune domnul primar ”aceste construcții ar trebuit conservate pentru a ne aduce aminte de vechea perioadă comunistă”. 

Doamne, ce ageamiu! Doar pentru faptul că Gheorghiu Dej își făcea nevoile acolo, să fie nevoie să folosești banii publici ai comunei Agigea pentru a reclădi acea toaletă? Cât de nostalgic ești după vremurile în care erai milițian, nene Cîrjaliu? Și cum să ni-l prezinți pe criminalul de Gheorghiu Dej într-o aură de mare lider al poporului? 

Așa se întâmplă când ai doctoratul luat la Chișinău și nu cunoști pic de istorie. Domnule primar, Agigea are multe probleme, apucă-te de treabă, lasă WC-urile comuniste în pace. 

Vai de noi!

 
Etichete: