Comunitatea din Vama Veche e la fel de frumoasă ca stațiunea. Oamenii s-au unit pentru a ajuta o familie afectată de foc

Un dement vrea să se răzbune pe dușmanul său, așa că decide să-i incendieze rulota. Își pune planul în aplicare, doar că de la rulotă, focul se extinde și distruge casa unei familii de oameni liniștiți, care se trezesc astfel fără tot ceea ce aveau, reușind să salveze doar o borsetă în care își țineau actele. 

Povestea s-a derulat în comuna Limanu, iar spiritul vamaioților s-a arătat imediat. Oamenii au demarat o campanie pentru a ajuta familia rămasă fără acoperiș deasupra capului. 

Asociația People are People - Vama Veche, alături de Primăria comunei Limanu prin Compartimentul de Asistență Socială, a intervenit pentru a ajuta familia afectată. Familia a primit un apartament în care să locuiască, pentru moment. De luni, 15 februarie, locul incendiului va fi curățat și vor fi îndepărtate ruinele casei de către angajații serviciului Limanu Verde. Primăria Limanu a pus la dispoziție toate utilajele necesare.

Am discutat în această dimineață cu Georgiana Cociuban, reprezentant al asociației People are People - Vama Veche, care ne-a povestit cum s-au mobilizat oamenii pentru a ajuta familia în necaz. 

”Sunt bucuroasă să pot spune că încă mai există omenie. Noi am solicitat orice fel de ajutor, nu neapărat bani. Oamenii s-au mobilizat cu tot ce au putut. Au venit cu haine, chiar cu un frigider. Copiii de la școală au strâns câte 10 lei pentru a-și ajuta colegul, un gest minunat sprijinit de profesori. Ne-ar bucura să primim niște materiale de construcții, pentru a reconstrui imobilul distrus. Colaboram cu serviciul de Asistență Socială al Primăriei Limanu, iar sumele strânse vor fi utilizate pentru a susține nevoile prioritare ale acestor oameni. De asemenea, atât noi cât și doamna Simona Georgescu -  reprezentantă a Compartimentului Asistență Socială, suntem disponibili oricând pentru a va îndruma privind orice ajutor non-financiar pe care sunteți dispuși să îl oferiți. Ne referim la bunuri sau servicii pe care considerați ca le puteți dona. Ne găsiți la următoarele numere de telefon :  0756 712 404 sau 0741 225 737”, ne-a declarat doamna Cociuban. 

Conturile în care puteți dona sunt: 

Asociația People are People - Vama Veche, CIF 39362839

lei: RO14BACX0000001625887002 - Unicredit Bank Mangalia

euro: RO84BACX0000001625887003 - Unicredit Bank Mangalia

 

Etichete: