Exclusiv. Primăria Constanța recunoaște: ”În satul de vacanță nu există autorizație de construcție”

Am asistat cu toții la demolarea roții de la Poarta 1. Nu ne-a plăcut multora dintre noi această măsură, la fel cum mulți dintre noi am înțeles că demolarea era doar o altă formă de răzbunare, legată de fosta administrație. Obiectivul, denumit generic ”roata lui Făgădău”, trebuia să zboare. Și a zburat. În același timp, însă, obiective similare, situate în Satul de Vacanță, funcționează liniștit FĂRĂ AUTORIZAȚIE DE CONSTRUIRE. 

De fiecare dată când au fost întrebați despre roata de la Poarta 1, reprezentanții noii administrații au trimis cetățenii la lege. Nu are autorizație de construire, deci nu poate funcționa. Sigur, exista varianta ca roata să fie introdusă în legalitate, dar cum să faci asta? Cum să lași roata lui Făgădău să funcționeze. 

”A început să mă frământe un gând! Roata panoramică ... autorizație de construire o avea? Că pe portalul Primăriei n-am auzit de Panoramica Transilvania. Și avizele mă interesează! Cele legale. Și mi-a mai venit un gând ... energia electrică .. unde s-au înțepat domnii? Și parcă nu am văzut contoar ... și nici facturi pentru utilități” spunea Felicia Ovanesian pe contul ei personal de Facebook la acea vreme.

Pentru a verifica dacă într-adevăr legea este motivul pentru care roata panoramică este demolată, am solicitat la începutul lunii ianuarie Primăriei Constanța să ne spună dacă toate structurile distractive din Satul de Vacanță au autorizație de construire. După cum bine știți, acolo există o roată similară mai mică, tot felul de mașinute și structuri care, culmea, ar trebui să aibă niște autorizații. Culmea e că, o anunțăm pe doamna City Manager, în Satul de Vacanță NU EXISTĂ AUTORIZAȚIE DE CONSTRUIRE pentru aceste structuri.

Ne-a spus-o chiar Primăria Constanța în răspunsul pe care l-am primit după 37 de zile. 

”În referire la informațiile solicitate privind structurile distractive din incinta Luna Parc Mamaia,Satul de Vacanță vă aducem la cunoștință faptul că nu s-au putut identifica în baza de date deținută de Direcția Urbanism, autorizațiile de construire aferente acestora.”, ne-au răspuns reprezentanții Primăriei Constanța.

Aoleo. Păi, să fie demolate, nu doamna Ovanesian? Ce o mai aștepta Primăria Constanța? Sau, pentru unii mumă, pentru alții ciumă? 

Așteptăm ca Primăria Constanța să ia măsurile ce se impun și să procedeze similar situației de la Poarta 1, pentru a da dovadă de profesionalism. Altfel, acțiunile actualei administrației put de la o poștă a abuz și a vendetă politică.