Cum au votat consilierii locali, în comisiile de specialitate, regulamentul parcărilor

A fost nevoie să săpăm adânc pentru a afla cum s-au poziționat consilierii locali în comisiile de specialitate în raport cu noul regulament al parcărilor.

Reprezentanții biroului Primarului au refuzat cu îndârjire să ofere această informație, iar în cele din urmă a fost nevoie să apelăm la surse din cadrul PNL pentru a afla exact ce s-a întâmplat. 

Astfel, regulamentul parcărilor a fost dezbătut în comisiile de specialitate 1, 3 și 5. Primele două comisii nu s-au lămurit, fiind nevoie de discuții suplimentare, care vor avea loc astăzi și mâine. 

În comisia numărul 5, Comisia pentru administrație publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și a libertăților cetățeanului, voturile au fost în felul următor:

Adriana Arghirescu și Costin Avătavului de la PNL au votat împotrivă, în timp ce consilierii Mihai Ochiuleț, Florin Cocargeanu, de la USR, Dede Perodin de la PSD și Alexandru Nazîru de la PNL s-au abținut. Consilierul PSD-ist Cristian Tincu a lipsit. 

Votul negativ a venit după ce în ședință a fost chemat inițiatorul Horia Constantinescu, acesta fiind incapabil să lămurească mai multe neclarități sesizate de consilierii locali.

Ceea ce înseamnă că regulamentul parcărilor intră în Consiliul Local cu aviz negativ de la una dintre cele trei comisii de specialitate. Desigur, aceste avize sunt consultative, dar arată că opinia consilierilor locali este una nefavorabilă proiectului. 

Urmează să se lămurească în privința avizelor și ceilalți consilieri locali, din comisiile 1 și 3, pentru ca apoi, mâine, să vedem ce se va întâmpla în ședința de consiliu.