Alegerile din PSD Constanța s-au amânat pentru că Lucian Lungoci concurează împotriva dinozaurilor Stroe și Dumitrache

Pentru PSD în general și pentru organizația din Constanța, în particular, există o singură șansă de a ieșit la lumină în viitorul apropiat, iar șansa asta trebuie să se numească ”operațiunea căruțenie generală, afară cu dinozaurii”. 

PSD-iștii trebuie să înțeleagă o chestiune extrem de simplă. Atât timp cât te vei prezenta în fața electoratului cu Felix Stroe și Ion Dumitrache, atât timp cât acești doi oameni și apropiații lor vor reprezenta partidul, șansele unor victorii electorale sunt nule. Indiferent de cât de jos se va duce PNL, indiferent de cât de mult va dezamăgi USR, social democrații nu pot avea un cuvânt de spus decât dacă lasă tinerii să preia frâiele partidului. 

La Constanța însă, pare că Felix Stroe și Ion Dumitrache și-au propus să transforme organizația de partid în 2x1 Holding, împiedicând pe oricine dorește să iasă în față, prin diverse metode comunistoide, demne de anii 90. 

Goniți de cei doi parteneri de afaceri, cocoțați în fruntea PSD Constanța, din partid au fugit în ultimele luni toți tinerii, iar cei care emit anumite pretenții au fost maziliți pe rând. A se vedea cazurile Lungoci sau Răsăuțeanu. 

Astăzi, asistăm la un nou episod trist, pus în scenă de fostul activist PCR, Ion Dumitrache. Povestea e simplă, omul s-a știut singurul candidat pentru șefia organizației municipale și totul a fost în regulă, până când și-a anunțat candidatura Lucian Lungoci, cel care a și condus organizația până de curând. 

În momentul în care în partid s-a anunțat intenția lui Lungoci de a candida, am aflat și noi că ... alegerile se amână. Cică sunt niște probleme organizatorice. 

De fapt, văzându-se cu concurență pe cap, nea Nelu Dumitrache a amânat alegerile, ca să se asigure că va câștiga. E nevoie de timp pentru telefoane și amenințări, nu-i așa nea Nelu? 

Pentru PSD există doar două variante. Ori va fi ales Dumitrache și organizația de partid e condamnată la moarte, ori câștigă Lucian Lungoci și începe sfârșitul dictaturii dinozaurilor. Rămâne de văzut.